36+0 моето докторката го процени на 2400-2500 грама еве исто се си малечки со моето, најважно се друго да е во ред, ќе имаат време да си раснат
Ама и малце мислам меркиве што ги читам од типот 1244 грама или 2538 грама. Не само што не може точно да се измери тежина на плодот туку бројкиве.... не знам дали докториве се заебаваат или што. Ако не па 2309.4
И моето цело време кога го мерат заостанува во должина, ама ако земеме во обзир како ги мерат ( барем во мојот случај, ќе измери докторката еден дел па го множи по некоја бројка) и не мора ништо тие мерки да значат. Не си ставај при срце, најважно да се здрави
Минатата сабота кога бев на ехо, бев 32+3 и докторката ми рече дека бебуш е 2300/2400. Според апликацииве ни сега во 33 недела не треба бебе да биде 2 кг, како толку многу моево да тежи уште сега.
Ако де буце е Затоа некое се раѓа 3000г а некое 5000г Моево е околу 2700 а сум 38ма, твоето до 38ма ќе биде 3500 сигурно На другарка ми пред пораѓај и рекоа дека е 3200 а го роди 4500..... не знам како мерат за да утнат толку стварно
и мојава ја измериа у 32+1 2200 Вика докторката 34 та недела си бремена.Викам не зезај бре 32 тек почнав.Е вика со мерките бега напред сега за сега
Мене ми е страв да не сум понапредна недела, зш сумљив ми беше последниот пмс. Па сега си викам да не ми е терминот некоја недела поназад, па да не фати неспремни.