Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Големина на плодот

Дискусија во 'Бременост' започната од Spagetka, 10 мај 2011.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Хехххе, да, и јас очекував поголемо да пишеш зашто исто одеше понапредно, а и знам дека има големи мама и тато :) :) :) ма ,срце, нека е живо и здраво.Правеше ли Цтг, какво е чувството, мене тоа ме чека за две недели па да знам :) брис за стрептокока ти земаа?

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.408
    Допаѓања:
    76.548
    Jas premnogu sum nezna so stomakov, samo go galkam, nikako ne sum go pritisnala... i odam tamu mi vikaat si pravela do sega ctg i jas im vikam ne... Vrska nemav sto ti pravat za ctg. Koga mi go vrza stomakot so dva lastika, koga mi go stisna mi idese da go ubijam toj hahaha :D i ti stava dve aparatcinja pod lasticite i si go slusas srcenceto na bebeto kako cuka, a tamu na masina se printaat takvi linii kako ekg na srce koga pravis :D

На Maceto123 и espana им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.664
    Ме уплаши:whew:
    И јас пазам многу. Удобен веш, посебни хулахопки, фармерки, хеланки....од трет месец сум екстра со облека за трудници а они така да стискаат:(

На Eli23, espana и mariz им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.711
    нема што да се плашите ништо нема да му биде на бебето од цтг-то .
    До толку силно не стегаат . Кога ќе бидете бремени со второ ке мората сакале нејкеле да го дигнете поголемото дете , ништо страшно не е. ;)
    Малата моја често ме галкаше по стомак, му збореше на братчето . Го стискаше мешето па ништо страшно

На bittersweet, joy1, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Лелел, и јас така ,ама претеруваме изгледа:) Јас кога бев на контрола , бебчево несакаше да ја тргне ногата од лице,кога почна докторот да ме стиска на стомак.. викам леллеле, немојте !, а тој се смешка, вика ништо не му е, заштитенко е, само да го размрдам....ама кај нас веќе се јавува мајчински инстикт , само си ги галкаме мешињата :)

6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.711
    Пред точно една година ова време баш јас влезена во 9ти месец , 38 недела шетајки ја малата надвор играа деца со топка и ненамерно топката заврши кај мене во стомак. добив страшен удар во стомак. Плачејки си дојдов дома .
    Одма во болница отидовме , имаше мал хематом на плацентата ама со бебето се беше во ред . Два дена лежев , проверки се тоа ми правеа .
    среќа се во ред си беше

На Tina 06, Jokiiniki и espana им се допаѓа ова.
  7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Синко решил изгледа најголемото бебе во Македонија да биде! :) Во 30-та недела е 2кг! :) Не се сеќавам на сантиметрите, ама и тоа беше нешто поголемо. Шеќерот ми е во ред, се си е таман. Едноставно решил синко да порасне 2 метра колку татко му уште одма! ;)

На Sweetheart87, Kiflicka05, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.408
    Допаѓања:
    76.548
    E ocekuvaj golemo bebence :D Sinko moj, dali losa procenka napravija 2500 bese vo 34ta nedela... a go rodiv 4400, 56cm :D

На <3 pleza4e <3 и elena.mak им се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Нека се само живи и здрави, па колкави сакаат толкави нека бидат! ;)

На Angel.Heart, <3 pleza4e <3 и mariz им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.823
    Допаѓања:
    325.610
    Хаха моето во 31 беше 2200,а се роди 2950
    Ништо од џиновското бебче :D

На mariz и elena.mak им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.462
    Керкичката се роди 3100 тежина и 49 цм а од болница испаднавме 2960 . Али се вративме во нормала дома

13. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    171
    me interesira kolku bi se potpirale vrz termin za poroduvanje vrz osnova na golemina na plod?

14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Маја, те читав и низ другите теми. Баш денеска и јас го имав истиот случај.
    Во 37 недела ми рекоа дека бебето тежи 2700 и дека со таа килажа одговара за 35 недела. Значи две недели заостанува. Јас син ми во 40 недела го родив 2680 (не дека мерките се секогаш точни, ама второво ем поголемо ем заостанува).
    Да се одеше по големина на плодот сите деца ќе се раѓаа со иста килажа во различна недела, некои неколку недели пред термин, некои неколку после термин.

На пример, ако одиме по таа логика, син ми требало да се роди после 45-46 недела, што нема смисла.

Ако е подоцна зачнато толерираат плус максимум две недели после термин, ама терминот се води според менструацијата.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Jas demek se potpirav i nisto od toa ne ispadna kako sto se presmtuvashe...kako prvo tocno nikogash ne se znae koga si ovulirala i koga i ostanala bremena( osven ako e invitro) pa taka so verojaten termin za ragjanje tochno ne se presmetuva koga bi se rodilo bebeto, kako sto kazuva i imeto verojaten a ne sigren ( pr. jas se porodiv 5 dena posle termin, znaci podocna sum ostanala bremena od premetkite spored denot koga posledno sum dobila) a i toa kompjuterskite merki ne se bash najtochni mene od 35 nedela celo vreme mi velea se e zrelo i bebe i postelka ti ne teras do termin porano ke se porodish ama ne bilo taka a spored merkite od bebeto mi kazuvaa ke rodam bebe okolu 3500gr a mojot sin se rodi 2800 :) sto znaci ne potpiraj se mn mn na presmestki :)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    171
    Mnou sum uplasena. Si vikam da ne e nesto ne ok. A koha go gledaat nema nikakvk anomalii , se mu funkcionira normalno . Dali.ima vrska toa sto edniot ima 5d a drugiot doktor 2d eho? Pa mi kaza poslednk da odam da.proveram d-dimeri za postelka.dali e toa za site ili sumla nes

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.408
    Допаѓања:
    76.548
    Mislam deka toa si se individualno i do genetikata, jas seuste se cudam kako kaj mene skroz se utnaa... i goleminata na bebeto i datumot na poroduvanje, se se ispomesa. Termin 1vi, najdocna 4ti, spored menstruacija... A jas se porodiv 12ti. Goleminata najgolema utka 3ca doktori 3500 procenka, jas go rodiv 4400g. Znam merat spored parametri nekoi, dolzina na koskite i taka odreduva priblizna tezina, no moevo bebe bese so obrazi, mese, butki, gaze, bucence :)

18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Обично сите ги праќаат за димери и хемостаза. Јас испитував во двете бремености без посебен наод.
    Не се секирај.

На Среќичка и Kaetana им се допаѓа ова.
  19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    2.716
    Ist slucaj. Celo vreme odevme porano so merkite i jas mu zapnuvav na doktorot da me poraga porano, no toj dodeka ne vlegov vo 39 nejkese da cue i bese vo pravo potpolno.
    Cetiri nedeli pred da se porodam pokazuvase tezina od 3280 a jas se porodiv 3300 posle cetiri nedeli. Znaci vrska nemaa merkite. I tie merki se pokazuvaa cela bremenost, i kaj site doktori. Aj da reces eden neznael da gleda, ama poveke doktori?

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Па нели и на @flower30 ѝ викаа понапред со неделите, мислам дека и нејзе ѝ утнаа со мерките.
    Јас за првото се потресував, плачев без врска. Нека се само живи и здрави.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.