Јас и сопругот сме родени над 3000 гр. Сепак се мислам да одам и на преглед кај друг доктор и пак да испитам д димери.
Пак да испиташ димери и протоци испитај веќе чим си 30+. Секогаш земај во предвид дека не можат точно да го измерат, само направи си ги ти испитувањата
Токму така. Најбитно за бебето е да е терминско односно да се развиени белите дробови. Килажата се качува лесно. Еве синко се роди крупен ама околу година го мачеа заби и стагнираше со килажа.
Zdravo feminki, dali nekoja od vas imalo iskustvo vo bremenost so toa sto placentata da e pogolemo ko za 10 nedeli a plodot da e 8? Od prv pregled do sega plodot de razviva supper samo mi vikat deka mestoto kaj sto sedit bebusot odgovarat ko za 10 nedeli znaci uterusot e so golemina koj odgovara na 10 nedeli a plodot e 8. Dali nekoja imalo vakov slucaj i kako zavrsil ? Lele ke poludam od griza sega
Што кажа докторот за тоа? Дали е честа појава, дали е нормално? Ти даде ли терапија, те прати ли да испиташ непто во врска со тоа? Оди и на второ мислење види што ќе ти кажат.
29 медела и 4 дена бев на контрола 1400 По три дена 30 недела бев за боледување и бебето е 1800 гр Можно е за 3 дена 400 гр
Onoj sto mi e maticniot rece nemat problem ne e nisto strasno, no eden kaj sto bev ma dezuren koga imav krvarenje mi gonpotencirase toa i rece deka ne e vo red
Здраво мамички би ве прашала дали некоја имала слично искуство јас сум 34+4 и веќе имаме 3308 испитан е и скриен шеќер и средна вредност на шеќер од три месеци докторот ми вика дека е големо бебето а се Др е ок ми рече да намалам со внесување на шеќери т.е малку на диета ... Мене ме фаќа паника оти бебушот искажува дека е големо како за 38+2 недела ... Совет или некоја со слично искуство...
Само на едно место беше? Побара и други мислење? Те мерат на исто ехо? Зошто јас кај матична исто ми се случи па на одделение ни рекоа ОК е само една недела е понапред. Барај и друго мислење
Побарај и второ мислење. Дали цело време бебе е понапредно? Дали ти и маж ти сте крупни и дали сте родени со голема килажа? Две недели поголем или помал плод се толерира ама 4 недели не сум слушнала како ги третираат. Се раѓаат и бебиња по 5+ кг, ретко ама ги има.
Не сме со сопругот крупни некоја средина докторот мирече дека една причина е дека е наследно а Др причина шеќер во крвта кај мене но испитаме шеќерот ми е во ред иначе на три контроли бебето е понапредно сега ми препорача да не јадамблаго и за една недела пак на контрола ...