Матичната не ме мери цело време одам на приватна клиника и три контроли бебето е понапредно сега треба да не јадам благо и Др недела пак на контрола ...
Не со слично туку со исто потполно искуство. Едниот син ми е роден 35 недела 3400 другиот син 36 недела 3390. Здрави прави деца и двајцата се оценети на 39 недела старост. Јас имав скриен шеќер со ниски вредности некаде на граница ама сепак ме водеа како гестациски дијабет.
Samo sto se vrativ od kaj maticnata, 35 + 3 bebe 2400 , so dijagnosticiran skrien seker sum, dali e okey goleminata..?
Maticnata sto ti kaza? Tezinata ne e bitna, bitno e organite da se razvieni i oformeni, a tezina ke si nadoknadi koga ke se rodi. Zatoa vikaat bebe e od 2500-4500 grama, kaj sekoj e individualno. Protocite valjda ti se ok, ti kaza nesto za toa?
Da se e vo red, maticnata mi rece ne e ekstremno porasnato vo odnos na sekerot, da vnimavam neli i ponatamu, postelka dobra voda ok. Od pamet ne go vadam toj skrien seker da ne mi iskomplicira sega nesto pred kraj...
Epa stom taka ok. Kaj mene na 34 +5, bese 2300, doktorot rece nemalo dzin bebe da rodam, okolu 3kg. Na prva tesko mi padna ama kako sto citav po temava, sekade e individualno, taka sto...
Pa iskreno ko ke razmislam jas sum bila 2400 koga izlegla majkami od bolnica hhh, taka da samo pozitivni misli i se ke bide ok
На 35+5 бев на контрола и 2940 гр. беше беба. Па мм искоментира се си мислел над 3 ќе измерат овај пат и еве 4 ден од тогаш, како ми вика слабо сум јадела и како ми нуди нешто за каснување