Нема толку врска големината. Има врска дали е спремно за надвор. Тие скрининзи за развој се многу поважни отколку тежината на бебето.
Da,Mene cela bremenost mi vikaa edna nedela ponapred so merkute,pa vo 8mi mesec ispadna edna nedela ponazad si merkite i vo kilazata celo vreme mi vikaa od 2800-3000gr.a malata se rodi 2600 gr.vo 39 nedela.(so apgar 8/9).Taka da ne treba celosno da se potpirame na merkite od eho.
Nema sansi tocna dolzina da izmeri, mrda preta toa, baska ne e ispruzeno pravo, ne ti treba dolzinata
Во 24та недела беше 785 гр . а сега сум 28+4 и не ме уште рано било за пак на ехо д аме глеа (ја мрзеше докторката ) па дури во 31 ва недела рече ќе ме видела на ехо ...
zdravo na site inaku da vi kazam i mene me isplasija so tie merki i celo vreme se nerviram .Dr mi rece kako navodno nozinjata i racinjata mu se pokusi za 12 dena i sega treba da pravam amniocinteza kao navodno da ne ima anomalija a site drugi organi mu rabotat super na bebusot
Побарај и друго мислење пред да идеш на амниоцентеза Инаку воопшто не е страшна постапката и не се плаши па може и подобро е да направиш за да си бидеш мирна...
so dve mislenja sum i dvete doktorki mi preporacaa amniocinteza utre ke pravam na gak se nadevam na dobri rezultati pozdrav i blagodaram na podrskata
mamicki zavrsivme denes so amniocinteza dobro pominav rezultati vo ponedelnik se nadevam na dobro pozdrav
Na redoven pregled mi kazaa deka stomaceto na bebeto e pomalo so 8-9 dena. Utre sum na kontrola kaj maticnata, a naredniot petok vo GAK se nadevam porasnala dusata moja!!!
31 недела 1150 грама. Вчера бев на третиот скрининг и кај мене мешето му е помало за една недела. Докторот ми рече дека коските се добри и се е добро, како што треба си функционира. За мешето ми рече да не се сеќирам па ќе видиме нареден преглед, ама мене ми е мисла