Прво треба да имаш доверба во гинеколог кај што одиш, ако немаш смени го. Мислам дека на сите толку ни траат прегледите по 10тина минути (освен скрининг подолго). А ако нешто не ти е јасно и сакаш да знаеш прашај го слободно не си оди со прашалници накај дома. Кога било што да ме интересира а не го кажува мојата матична ја прашувам и добивам одговори. Ако ти дава слики и мерки таму ти пишува и за двете бебиња, мерки, грамови се. Ако пак си во дилема оди и на други мислење. Иако јас сметам дека немаш простор за паника
I mojot maticen mi vika deka 2nedeli pogolemo ili pomalo se tolerira, se ke bide vo red, samo odmaraj si
Нема што да ти каже ако се е супер, не си барај проблеми кај што нема И кај мене е иста ситуацијата, до 22 беа до ден исто после почна едното да го покажува една недела понапред а другото таман според последна менструација. И на 3 прегледи во ист ден да отидеш па и кај ист доктор различни ќе ги измери зашто тие мрткаат во различни позиции се и ниедено ехо не е до толку прецизно. Кај близнаци е нормално да едното биде поголемо и се додека другото не заостанува на сметка на другото нема воопшто простор за паника. Сепак тоа се различни бебиња, различна генетика носат и пол, нормално е да имаат различни мерки. Моите се на една постелка еднојајчани па се разликуваат. И верувај што помалце кажуваат доктори толку подобро за тебе. Доволно е да чуеш дека се е добро и да си раат
Така е и јас после тоа си размислував си викам што се замараш ко се како што треба и кога така ти викаат. Камо до крај само тоа да го слушам од него.
Hahah lelee i mojava sitee sliki eve 25 nedela sum gi imame so racinja na liceto e moleme gospogicava na sekoj pregled da gi trngnit ama nikako