Здраво ка сум бремена осум недели и два дена но го водат како 6н и два дена бидејки сеуште нема плод последњем преглед на16-05-2022 малку сум ислашена матичната направи споредба со првиот преглед рече дека има напредување ми закажа за 10 дена но во петокот добив како крвавица во болница рекоа дека нема нисто алармантно ми дадоа да пијам утроѓестан од 200 два пати сеуште имам како розово кога се бришам само ве молам за мислење исплашена сум ако може слично искуство и совет утре имам закажано во санте плус за преглед
Најверојатно Ника ќе има сестричка а може и бато докторката се бунеше од папочна врвца сега ќе видиме што ќе каже четврток
32+1 =2118гр Постелка на зрелост II/III степен и лакуни на Постелка. Некој со слично искуство? Колку е сериозно?
Примаш клексани? Големината вака си одговара за неделата, дури и напред е според мерки така да не би требало да е сериозно. Имам и јас лакуни и високи димери и покрај тоа што примам клексан. Трансфузиологот рече штом пророци и раст се добри нема потреба од зголемување на доза.
Не примам клексани дидемери проверени во 27 недела 1287. Од сам почеток е поголемо бебе за 1 недела, главата за две недели, нозете за недела ипол. Стомакот и се сооднедува на неделите. На извештајот пишува само зрела Постелка II/III степен и лакуни на постелка. Да испитам пак дидемери и за две недели на контрола. Со препорака за мирување. Сега прв пат ми кажаа вакво нешто бев пред 3 недели на контрола се беше ок, мислам не спомна ништо за лакуни и зрела постелка. Некако рано ми изгледа за созревање на постелката до толку.
Не се плаши. Провери си димери и хемостаза и на контрола пак ќе видите како се развива. Лакуни се честа појава, кај мене во 28ма беше се ок во 30 веќе ги имаше. Терапија е клексан ако воопшто има потреба. Штом бебето си напредува значи добро си се храни без разлика на наодот на постелката.
Kaj doktor slavjanka stojkovski super pominav celosno posveteni na rabotata od postavivanje prasanje do nivni odgovori za uvid na situacijata koja ste pregled nemam komentar super bese
Zdravo devojki me maci toa sto spored menstruacija sum 9 nedeli i dva dena a plodot odgovara za6 nedeli i dva dena vasi mislenja i iskustva blagodaram
Ne se fati na toa so menstruacija mene posledna menstr mi bese na 07.10.2021 a bremenosta e vodam kako da mi bilo 29.10.2021 znaci 3 nedeli i nesto po nazad, nikogas ne se znajt koga ti bile plodni denovi ili koga se slucilo ovulacijata, jas na orv pregled trebase da sum 9 nedeli a jas bev 5, posle 2-3 pregledi so merenje na bebusot ti odreduvat tocno koja nedela si i te vodat po toa, jas taka eve teram 30 nedela so edna zadrva princeza , ti e posakuvam i tebe istoto