Еднa неделa не е ништo. Дa е две недели плус или минус, пa и пoвеќе, тoгaш се бaрa причинaтa. Инaку реaлнo, вo ист ден дa те гледaaт двaјцa рaзлични дoктoри нa истo ехo, рaзлични мерки ќе излезaт. Нa пример, кoгa ме гледaaт нa ГАК, гoлеминaтa нa бебетo дoсегa секoгaш oдгoвaрaше нa неделaтa вo кoјa штo сум, кaј мaтичнaтa ми е стaлнo пoмaлo зa некoлку денa. Истo, нa ГАК oдмa ги видoa лaкуните нa пoстелкaтa, кaј мaтичнaтa не се гледaa (штo ме зaчуди мене, пoштo ги видoв и јaс). Тaкa штo, aкo ти е вo мислa, пoбaрaј си втoрo мислење, дa ти биде мирнa глaвaтa.
Бев кај матичната пред 3 недели и она ми го кажа истото што вчера ми го кажа докторот каде што одам на приватно и двајцата исто гледаат и ми кажаа дека разликата е една недела. За една недела пак сум кај матичната на преглед па ќе видиме што ќе каже. Се надевам дека ќе се среди.
da, malce e pomal za taa nedela, no ko shto ti rece @Annath , dve nedeli plus minus ne e frka zoshto do kraj kje se izramni. mojov vo 25 nedela beshe kilo. napreden e od start i ne mi ni pomestuvaat termin poshto se ochekuva do kraj da si dojde na toa kolku shto treba da e.
30 nedela, 1 517 gr, denes bev na kontrola, no fraerot moj e karlicno. Kojznae dali ke se namesti....
Само нека расте. Ич не му се секирај. Иначе, јас не верувам на мерките на ехото, не испаѓаат точни. Тежината произволно ја кажуваат. Со првото кога бев трудна, една недела пред породување ми рекоа дека тежи 3200, за после една недела да се роди 2760. Така што, не земај здраво за готово битното е да одговараат мерките за неделите.
Da merkite i tezinata nikogas ne se pogoduvaat tocno, mene sekoj pregled razlicno mi kazuvaat ne se ni zamaram veke so toa vazno da e zdravo pravo.
Digy mene 3500 mi go merea vo 41va nedela, za jas da rodam 4400g bebe i voopsto ne veruvam na merkite...
Bev kj zoran ama rece na odmor e od 1 utre sum pak na ctg I kje go prasam dali bi dosol ako mu se javam ako ne mi preostanuaa teuta