Pa i jas citav po internet deka ne e strasnontaa kilazq za ovie nedeli ne razbiram zosto maticniot mi naprai panika demek 10 dena bil pomala od sto treba…
Па јас дури и го прашав два пати дали е во ред големината. Се си е во ред. Не знам зошто ти прават паника. Не може секој да раѓа бебиња од 4 кг. Битно е да терминско и да биде се во ред. Плус знае он точно кога си зачнала.
И кај мене е вака, останува да следиме како напредува, ми рече вака да е во ред, да не почне повеќе да изостанува, во овие недели тоа не треба да се случува.. и така сеа го следиме, ресте пропорционално. Ти ја разбирам загриженоста, но со следење на ситуацијата мислам дека ке биде во ред.
Mamicki sovet mi treba od vas bideki nemam sila veke 38ma nedela sum po menstruacija a bebuska e kako za 35 nedela. I minatata i ovaa nedela a vo red e protokot i sekoja nedela si kacuva po 200 grama i me drzat do verojaten termin a treba da sum zakazan carski rez a od ddruga strana veke pocnav da imam kako menstrualni bolki .ve molam za nekoj sovet
Девојки веќе сум 34 недела близначка бременост, ама денес на ехо матичната ми стави "бубачки" во глава Двете бебиња се ок со килажа (2500 и 2350) и си напредуваат, но на едното ми кажа главчето му е као ПОТЕСНО за 2 недели, во цел обем кога го мери е ок, ама само на една страна кога мери го има тој податок... И сега од 35та треба да почнам со цтг и да се спремам за пораѓај а јас мислам зошто е главчето потесно, дали е опасно, зошто заостанува, дали бебето е добро итн.
Во 28 недела по некоја статистика ваша од искуства колку тежи и колкаво е бебето? Дека на нет многу големи разлики од еден до друг сајт има, а сакам да знам ете сега сум среда на преглед чисто онака информативно...