Генетика и општото здравје на жената. Колку слаби жени раѓаат големи бебиња а некои покрупни ќе родат ситни. Тука зависи дали жената има дијабетес, дали има проблем со протоци односно е на антикоагулантна терапија.. Мое мислење е дека храната воопшто не влијае бидејќи знам девојки што можеа да јадат само две три врсти на храна па си родија големки здрави бебиња. Не се оптеретувај со тоа, колку и да јадеш, што и да јадеш бебето ќе си го зема од тебе тоа што му треба
Од се зависи... првото секогаш понапредно 2 недели го водеа, дебело ми викаа ќе биде, е испадна проблем на крај на бременост со папочна врвца и протоци, па престана да расте во меше, малечка се роди второво од старт еве меше мерат помало, и ми велат оти ќе е слабичко бебенце, а иста исхрана имам, немам драстични промени некои, 2700 првото се роди, на месец дена 4 и 200 беше Ама не е важно, важно ти е да се роди живо и здраво, килажа и после тоа ќе си качат Не се секирај ич за тоа
И двете влијаат, и генетиката и исхраната. Јас на пример периодот кога јадам повеќе протеинска храна веднаш гледам разлика во големината и напредокот на бебуш
Мислам дека е супер. Што ти пишува на сликичката каде што ја пишува тежината, на колку недели одговара? Јас секогаш таму си гледам.
vo koj del pisuva potocno ako sakas dali mozes da dolovis vidi na slikata pa kazi mi, inace moeto denes 20+5- 401 gram