Сама ми ја прочита тежината као е пораснало 360грама е, и реков ау многу и ништо не рече а во вторникот на ГАК го измерија 63гр не ми е јасно како за 3дена толку мн пораснало а и како што читам оваа килажа одговара некаде за 20 21нед
Dalinekoja od vas se soocila so slicna situacija. Pred edna nedela bev na ultrazvuk. Togas bev 26 nedela. Bpd obemot na glavata odgovara na 28, a AC obem na abdomenot mnogu mal odgovara na 22, 23 nedela. Protocite i placentata se ok. Bebeto e tesko okolu 970 grama. Doktorkata nisto ne kaza, jas sama go vidov toa na monitor deka ne se sovpagjaat merkite. Sto mislite vie dali e normalno tolku golemo otstapuvanje vo stomaceto?
Мајки здраво. 12+1гн сум, вчера ме гледаше матичната на ехо, бебчо е 5.3цм и 58грама Сега гледам по табеливе за просечна големина на плодот секаде стои околу 20 грама за 13та недела. Дали има простор за паника? На први сум на приска во државна, едвај чекам да видам што ќе ми кажат.
Уживај во ред е . Кај мене во 12+2 беше измерено 65гр. Во ред си е големината кај тебе . Кога не е во ред нешто нсгласуваат .