28+5 - 1.562 г. Според докторката оди две недели напред, и е буценце А ќерка ми пак ја родив баш мала, 2.580 г во 37 недела
Мешиња добар ден, Јас сум 29+2, бебуш е 1.208 гр но ми рекоа дека доцни една недела со главчето и стомачето, треба да одам на доплер утре, но мама како мама е доста загрижена,има ли некој со вакво искуство
пребарав 29 недела во темава и тука се скоро сите. некое поголемо некое помало. секое бебе е различно. генетика е тоа. не паничи. ако досега се си било во ред нема зошто да се плашиш.
За една недела на едно мерење најголем дел доктори не прават паника. Не знам зошто те испаничиле. Нема бебе кое има идеални и пропорционални мерки за неделата. Мерките и зависат од тоа докторот како мери, на два апарати и двајца доктори нема да извадат исти мерки. Да доцни недела, па две, да не напредува од преглед на преглед, разбирливо е да паничат, ама вака не. Ок е што те пратиле на доплер, убаво е што се претпазливи.
34+3 - 2952 грама - малку е поголемка од просекот, одговара за 35+6 . Скриен шеќер испитан, редовна контрола за шеќер се во ред, и докторката рече нормално е се , некои бебиња имаат покрупна градба Да не се грижат мајките со поголемки бебиња ^^❤️
Се тешам кога ќе ве прочитам дека се покрупни бебињата а нема проблем.Јас сум во понеделник за скриен шеќер и баш се плашам,и кај мене е бебе понапредно за 10 дена,се надевам се ќе биде во ред
28+0 - 1300 Glavceto odgovara spored merkite na 28ma tocno , stomaceto za 28+5 a butnata koska sekogas ja merat podolga za dve nedeli odgovara za 30ta nedela