31+5 - 1900 Se si e vo normala samo glavceto mu bese 1 nedela ponapred… Doktorot rece deka ne e nisto strasno. Dali e toa normalno ili ?
Ве читам со мерките и се исплашив, моето на 32+6 го измерија 2330гр. Не рекоа дека е големо Маж ми бил големо бебе се родил 4400, јас 3800, не знам дали да се грижам, а не јадам многу ниту сум поправена, скоро ич. Со мало меше.
Може ќе биде на маж ти, моето на него е, 4500 е роден маж ми а синко 4300 се роди. Вака беше по недели мерен. Макар што од 37ма до 40та баѓи има разлика, ама така ми кажале
И јас се фуфкам мојата во 25 недела беше 1 килце.Скриен шеќер немам се ок,одлични протоци.Матичниот вика крупно си е бебето и дугачко е долги коски има,нозе на татко и.Нозете и одговараа за 28 недела,тој само нозе е 192 висок Ние сме родени и двајцата 4 кила 52 со 56 цм. па се подтешувам некако дека е генетика.
Zdravo mamicki vcera bev na kontrola kaj druga doktorka 31+2 sum bebceto mi go izmeri doktorkata kako da odgovara na 33+3 2270g. Me prasuvase dali site skrininzi mi se dobri mn bilo napredno bebceto...me preplasi i mi rece stom vlezam vo 9mesec odma na ctg i eho da odam vo slucaj da naprednuva mnogu kako do sega da vnimavam
Зошто вака паничат боже сачувај,еве сега горе пишувавме и моето и на Лаки и на Бројче се понапредни.Нормално е мерки да одат 2 недели +/- уживај не си стварај толку стресови.Следи си бременост и кога ќе си дојде време за пораѓај ќе си биде
Ако е за утеха моето во 33+1 го мереа 2750 Второ тромесечие беше 2 недели понапред со мерките, во трето три недели. Скриен шеќер проверував 2 пати, резултатите беа одлични, тримесечниот исто супер. На сите прегледи се си беше во ред. Јас воопшто не бев поправена, освен мешко нели. Бебе се роди здраво право буце И сега со напредокот е на горна граница.
Нека се живи здрави само тоа е најбитно и ние со нив.Мене одма ми рече матичниот ако вака си напредува до крај ќе биде крупно и да не се лажеме може ќе треба да одиш царски 99% зошто претходен царски ти е и нема да сакаат да ризикуваат и ти ќе се измачиш.
Моето не е понапред со мерките, го мерат еден ден разлика од менструацијата цело време, сега испитував скриен шеќер дури и ми е на граница 7.9, оваа недела ќе се видам со специјалист вајда ќе ме стави на диета. Мада мене ќе ме породат веројатно порано 37ма поради друг ризик, така да може и подобро да си е подебелко барем нема да е мал кога ќе се роди.
Jas vcera bev na kontrola i ne mi izmerila HC i odma nemam kolku e vo kilaza. Praveme muabet za drugo ja prasuvav, ama najdov calkulator kade gi vnesov samo FL, BPD, AC i pretisnav da vidam dali ke mi presmeta bez HC i mi dade deka mi e bebeto 1098 e sega dali e toa precizno bez podatok za HC neznam. I si odgovara so nedelite vo koja se naogam
Докторот што ме водеше ми кажа дека нема сомнение дека ќе биде големо бебе и предложи царски да биде пораѓајот во 39 недела поради навидум тесна карлица. 38+6 сабајлето добив болки. Во болница стигнав 9 прсти отворена. Со два напони се роди бебушка, 4150 грама, 54 цм. Дента требаше да идам да се договориме со докторот за конечен датум на породувањето, ама го пречекав со бебе во раце Ама кај тебе штом си со претходен царски, веројатно пак така ќе ти предложат. Како и да биде пораѓајот, со лесно да е, живо и здраво бебето да си биде
Епа маж ти се родил ептен над просек, и мојот е 4100 роден т.е и золва ми, порано никој не "кревал" паника за тоа ама јадењето нема врска со големината на бебето, ниту пак мешето. Паа реално не може секое бебе да се роди 3,500 малце претеруваат некој доктори кога ќе ги изплашат на родителите. Туку, 29+3 бебе има 1300г, си одговара за неделите, само мешето ми е недела дена поназад, така беше и со првото.. пак прашав дан е тоа нешто страшно ама не не рече се е во ред.