34 корегирана недела 34+5 по циклус 35+5 по мерки 2930гр +/- 400гр (се крстам на овие 400гр) Виша математика излезе ова
31 недела бебле е околу 1690+/- Оваа бременост нит заприметувам детали нит должина а најмалку ме интересира па да прашам. Битно кога ќе чујам се е во ред школски тераш се исклучувам и уживам. За разлика од претходната кога броев недели до безбедно пораѓање.
Исто, ми кажува на крај си одговора на неделите, се е во ред и толку, само си запишувам тежина, споредувам со бато во истите недели да видам дали пак ќе имам големо бебе постелка незнам на кој ѕид ми е
Машала пупу таман си е лепотицата. Јас изгледа ќе родам палчица 35+6 = 2433гр Ептен ме интересира колку реално ќе се роди.
Првото како ти беше неделиве? , а и не е палчица ако одиш до термин, кај мене прогнозите не се за до термин. Кај мене првата цура гледам 37ма била 3150, тука некаде се. 3520 ја родив во 37+5
Сега баш пребарував во темава, 36+2 била 2660гр, ја родив 3160гр во 38+4, ама тогаш мораше царски поради поставеноста на бебе со ноџињата надолу. Сега незнам дали ќе ме чекаат подолго дали царски пак или не, следнава недела ќе се видам со докторот. Ама овој пат некако почнаа и болки и стврднувања и матичната рече омекнато било грлото. Ништо од ова не осетив првиот пат, баш ќе видиме кога ќе искочи и како.
Значи пак слична големина се, само нека е се во ред, да поминеш лесно И јас како што споредувам слични се, малку помало е ова, 38ма недела ќе ме породат ќе му скратат 2 недели растење, пак до 4кг очекувам дека ќе биде, од 3700 до 4кг, баш ќе видам како ќе биде (првото 4300г до 54см 40+1).
34+5,2230 гр. Некако при крај не им верувам на меркиве,оти јас оваа недела ни гр. не сум додала,а плодот скоро 400гр.