Zdravo,momentalno sum 34+6, vcera na pregled bebeto izleze deka e vo meseto za 3 nedeli pomalo kako za 31+4 ne znaat od sto, postelka plodova voda protoci se e ok , ctg ok.ne izvadija od pamet ☹️vo nedela pak ctg i vo ponedelnik pak na pregled . Ni spomnaa deka ne se hranelo dovolno i ne napreduvalo 1.800kg e pa mozno e porano da me porodat.epten sme isplaseni, nekoj da imal vakvo iskustvo , kako pominalo i kako se zavrsilo, sekoj sovet ke mi znaci
Покриена си со терапија што значи дека можеби го немаат мерено како што треба да е 1 недела ќе разберам ама 3 недели е премногу разлика оди на 2ро мислење па ако треба и 3то.
Vo ponedelnik sabajle sum pak na klinika kaj daneva a posle kaj dimcev uspeav da zakazam se nadevam ke kazat pozitivno
Tocno 40 nedela 4200 gr. Aber si nema za dva dena pak na kontrola , ne sum vo Mk pa mi kazaa deka do petok ako nema nisto pravo na bolnica pa tamu so ke kazat toa mislev ova prirodno ke e ama izgleda pak carski toa bitno zivi i zdravi da sme
Машала бебче. Со таа килажа подобро и царски да си, со лесно. Првото ми беше 4300г родено ако бев природно цела ќе распукав
Prvoto mi bese isto golemo 4540 gr. I toa so carski ama togas cekaa se porodiv 42 nedela , samo merkite ne mu gi pogodija do pred dva dena pred da se porodam mi kazuvaa 3800 gr. a se rodi 4540 , zatoa sega ne mu se ceka izgleda veke bilo porasnato