Дали на некоја и има помогнато протеинска исхрана за бебето да постигне на грамажа? Секој совет е добредојден.
Nie sto sme so ivf primame visoko proteinski infuzii, najcesto 3 se primaat i tie imaat golemi vlijanie za razvoj na plodot i drugi funkcii ima, ali vlijae i na razvojot. Infuzijata se vika Intralipidna, ne znam dali se pusta vo podocna bremenost, ali konsultirajte se. Jas imam primeno nekolku pati, opsto dobro mi deluva i na organizmot. Inaku definitivno proteinska ishrana ke ti pomogne vo toj del, apsolutno
Слушај си доктори, ако си напредува бебе не се замарај со овие мерки кои не секогаш се точни, битно си напредува.
Не мора да значи Моето 4150г се роди, имав лесен пораѓај и само малце ме сецнаа. Депилаторката дури и зачудено ми ја загледа, вика ништо не се познава
Здраво на сите... Малку сум загрижена како прворотла па би сакала да прашам... На ехо постпјано се јавива разлика од 10-13 дена помал плод или како пто ме исплашија дела бебето е недоволно развиено... Да потенцирам пола година пред да забременам имав фамилијарни пронлеми и ми доцнешенекои 8-15 дена различно... Последен ехо преглед ми беше 27ми Јули и бебо беше 1800 гр тогаш сум била 33+ 1 Моментално сум 34 +2 Дали имала некоја сличен момент со нејзиниот плод...
Ти пишав и во другата тема, ама и тука ќе ти го пишам истото Мене од старт ми е помал плодот, со 10тина дена. Имам подолги циклуси од 35 дена, некогаш и 40. Според моите пресметки кога сум останала бремена е помало за 2-3 дена. Не ми е сеедно ниту мене, па како мине време ми е баш на мисла. Денес матичната ми рече се додека од преглед на преглед напредува дека е во ред. Протоци гледаше, во ред се. Јас сум 33 недела денес, а плодот е помал и го измерија 1.700. Наредна недела сум пак на преглед па ќе видеме што ќе кажат. Ми рекоа протеинска исхрана повеќе.
Мене ми го водат цело време +2 недели. Зависи и од циклус и од генетика. Ако си расте измеѓу прегледи немаш простор за грижи.