Moze vo momentot da bilo taka namesteno utre da otides sigurno druga kilaza ke ti kazat, taka da toa ne e tolku sigurno bitno e da napreduva od pregled do pregled
Па не, мене вчера 30+5 1600 грама ми го измерија и докторот рече машала крупничко е. Плус и по апликации ако видиш твојата грамажа за таа недела е идеална. Не се секирај
Здраво. Бремена сум 36+3.На последната контрола 35+5 докторот ми кажа дека бебчето е помало за 12 дена. Тежи околу 2300.Ме интересира дали ако се породам ке го сметаат како предвремено и дали толку малечки бебиња ги пракаат во Скопје на клиника. Некое искуство? Поздрав
Ако се помали од 2кг ги задржуваат повеќе дена на болница дури не стават 2кг. Плус точно не се знае колку тежат дури не се родат, мислам дека немаш простор за грижи, мисли си позитивно се ќе биде во ред.
Јас сум породена 37+5 со бебе 2460 грама, не напредуваше ич па мораше со провокации да иницираме порагај. Излезе со 2300 од болница. Се што е над 2 кг не ставаат во инкубатор се разбира ако нема др проблем. Така ми беше кажано, за 3дена ние дома си отидовме.
Kako si zadovolna od Sistina za porgaj? Jas sum 26+5 i Sistina ja odbrav za poragaj I bidejki sum 40 godini bi sakala so carski da sum? Ti kako se porodi prirodno ili carski I kaj koj doktor?