35гн, се е супер, само докторот ми рече слабичко било повеќе да сум јадела.. 2.200, ме стави во мисла
Нема врска јадењето, моето се роди 2.650 во 39 недела здраво, право.. и мене ми викаше еден доктор што не ни беше присутен на пораѓај дека било помало за таа недела, само на психа повеќе ми удри те става у мисла. Се си зависи и од генетика
Па да повеќе во мисла ме стави, но и во право си има нешто и до генетиката, за разлика од сопругот ја сум ситна па и не сум ни висока нешто хаха.. Битно рече дека е здраво право се е ок само слабичко било, може до крај и ќе надокнади
Задоволна сум многу. Природно бев кај др Ивановски. Бебе не напредуваше и со провокации се породив. Одиш на закажано вечерта те примаат прават анализи. Сестра имаш на копче, доаѓаат нон стоп. Можеш да бираш храна на пр нешто ако ме јадеш однапред кажуваш ти прават друго. Носат бебе кога сакаш, ако сакаш ти го оставаат со тебе ако не го зимаат. Може и ич да не ти го донесат цела вечер ако сакаш да поспиеш. Помагаат за до вц, за бањање за се што ти треба. Даваат нешто за болка ако побараш. Искрено јас 3тиот ден нејќев да си одам ми беше страв дома како ќе се снајдам. А да покажуваат бебе како се бања таму, за доење итн...
I jas sum kaj Ivanovski kaj nego pravev invitro, on mi ja vodi bremenosta I kaj nego ke odam na carski, mu veruvam mnogu na doktorot...kolku plati za poragajot I dali bese sama vo soba?
Пред 5 год пораѓај природен беше 78.000 и да сама бев . Затоа сега имаат други цени мислам 115 000 е сега природно...
Ne, moeto bese celo vreme ponapredno pa se porodiv 39ta nedela. Toa znaci deka spored nivnite parametri e pokrupno no vo sekoj slucaj nisto strasno
Нема врска дека ќе се породиш порано. Они следат зрелост на постелка кој степен е, протоци како напредува бебе итн. И ќе ти кажат кога е време доколку не започне пораѓајот порано пред 40та недела.