Spored menstruacija 25+4, vcera na gak 27 nedela plodot odgovara. Ama uste vo 15 16 nedela mislam vaka pogolemko mi e malku. Dimcev rece ne e problem ama sepak se zagriziv malku.
Бебето ми варира понапред е 2 до 3 недели, консултирано со повеќе доктори нема проблем викаат, проверено скриен шеќер немам, едноставно ќе си биде поголемо бебе, прашав и за корекција на датумот ми рекоа нема потреба ми објасниа дека они имаат мерка од прилика што одговара на таа недела ама не сите бебиња се исти некој се поголеми некој помали исто како и децата кога ке се родат, некој накачуваат одма килажа некој постепено, некој се високи некои се ниски се е генетика. За споредба само моето 25 недела беше 1кг
Lele bas me smiri, vo misla mi ostana da ne ima nesto. Izgl na maz mi e hahha toj 3600 e roden jas vo 7 mesec 1700 sum hahah.
Девојчињата нормално е да се помалецки. Камо и мене да ми беше девојче па нека е послабо. Мада на мерки не верувам додека не се роди нема да знаеме колкави се ...
Па мене докторкава за првото до грам го погоди. Се надевам за ова дрка ја утнува грамажата барем да е малце поголемко иако има фора уште цела една недела.
Јас сум неколку дена со блага паника, се контролирам, имено се си одеше регуларно си напредуваше како треба, но во 9 ти , испадна дека назадува две недели, бебе е ситничко, 38 недела, а тешко 2800 гр. Ми закажа докторот и царски, не сака да ризикува, вика не знам што е проблемот вака не можам да утврдам се е ок, џебови некои спомнуваше, и ништо не сфатив,рече зашто заостанува ме чуди, ама вика не се секирај се е ок, и сеа како бе вака со илјада мисли? Па не можам со докториве ,само знаат да траскаат.