Абе на крај ова, правен пренатален, се ок, сега тој ми прави на крај стресови, маж ми е искулиран пошто појма нема што пишал во извештај, се е уредно, конволути на папчаник, на последен преглед IUGR CTG хемодинамско без контракции, отварање гугл, и еве не ми е добро искрено, на крај кога треба да си ја дочекам со позитивна, два дена не сум спиена од стрес дали е добро бебушче.
37+1 знам должина 50см , ама тежина не ми пишал... Не дека е пребитно, ете си чувам у споменаров тука да си имам...
Зошто да не е добро бебето? Мојата се роди во 40та, 2870гр. Битно е виталните функции да се развиени, килажата над 2500 е ок, се надокнадува. Здраво бебе пред се, а тежината е многу варијабилна, посебно кај бебе што првите месеци напредува секако минимум по 1кг.
Сите бебиња се различни и секој пораѓај е различен... Мора да е царски? Што е битно колкаво е бебето? Брат ми е роден 2900, изнесен 2600 (ако добро памтам за изнесувањето) од болница, сега е 18 години и е 186 . Сестра ми е исто малецка родена, ајде таа и малецка остана, ама си беше здраво право бебе. Логично е поситна мајка и помало бебе. Не е ни тоа правило. Значи нема правила, ама и генетиката многу влече. Не се замарај со тоа ич, само не сфаќам зашто цезареа те тера ако бебето си е добро поставено... Кај планираш да се пораѓаш?
@LadyC вие фамилијарно три деца сте биле , што убаво @steela.honey , Стварно, зошто царски? И моето не напредуваше, ама заради протоци. На крај се породив во 40та со бебе 2709 што одговараше на еха за 34 недела, ха, па најубаво си напредуваше, си храна со димензии со се и еве го душовадник е, не е застанат од бебе, сакам да кажам без никакви последици што заостанувал во меше, крај краева и генетика е во прашање, капацитет на носење, раст итн. Има ситни жени што раѓаат 4кг бебе ама сразмерно, има жени огромни па раѓаат ситни бебиња, тука нема правило. И зошто дс те форсира за царски? Губиш плодова вода, презреана постелка, карлично поставено, замотано со врвца?
. Ти нагаѓаш ... Со првото итен царски ме задржаа пошо немав плодова вода. Нема да те остават да седиш ако нема плодова...
I kaj mene bese taka ceka bremenost. Duri i nekako mislev deka bebo ne raste. Posle toa od 2800 vo 36 da bide 3200 sega vo 38. Dodeka se porodam se se nadevam nema da kaci uste mnogu.