21+3, 381g neli e malce nekako? Pisuva +- 56g. Na skrining bev doktorkata kaza se e ok ama malce mi e cuden rezultatov
Da ama ne mi pisuva vo izvestajot bas za gramaza pa mislev dali moze da si pomnozam sama po tie oznaki sto gi ima
Mora da ima nekade kaj mene ne e vo izvestajot tuku na toa kaj sto se mereni vrednosti, ispecateno od kompjuter
Да 21 + 3 значи ја тераш 22 ама не е полна недела а по апликацијата ќе си гледаш за 21 оти оваа грамажа е од 21 + па до 22 нед. што значи океј си е
И мене ме потсмири. Јас сум 36+5, а бебето одговара точно две недели помало. Протоци мерам секоја недела- одлични и супер добива храна, моја крвна слика одлична и д димери одлични, покриена со клексан. Од 29та/30 е цело време е помало. Исто плодова вода и постелка одлични. Постелка од трет степен како што требала да биде… Ме загрижува ова да бидам искрена, но бидејќи сум покрупна докторката ми рече дека во пракса забележала покрупните трудници носеле помали бебиња- на пр. тераат бременост 40 недели со бебе едвај 3 кг. Навистина се надевам дека сѐ ќе биде добро. Вчера го меревме беше 2500
Должност на докторите им е да ни кажат доколку плодот е помал или поголем, ние како мајки од страв и љубов ја тераме работата кон стрес. Последната недела моето бебе назадуваше скоро 4 недели по димензии, страв и стрес кој не се опишува... ама фала му на Бога се испадна како што треба. Немој да се плашиш доколку е поситно бебето, тоа значи само полесен спонтан пораѓај, ако има нешто загрижувачко сигурно досега ќе те известеа. Едноставно бебе реши да биде фит Уживај во последните недели од бременоста и одмарај колку што можеш, најди нешто што те опушта. Секое добро ❤
Фала ти на преубавата порака. Да, докторката цело време го следи и според тоа ми дава терапија. Едноставно можеби е и помало и поситно бебе, ќе видиме утре како ќе биде
36+1 тежина 3250 Поголемо за две недели ми рекоа. Дали некој имал вакво искуство и дали има простор за паника?