Првото 3кг имаш пишано, која недела се породи тогаш, гледам дека честа пракса е второто да е поголемо, барем кај многу случаи што ги знам.
36 нед само што влегов... и сега само чекам, очекував рано па излеа му се заарни ако нека си седи викам ама ќе виидме до кога че оди ова
Обично машките знаат да се поголемки... но и нема правило. Мене првото ми е машко 4400г,56цм, второто девојче 3800г,51цм. Родени се иста недела скроз. Сега пак девојче чекам, па ќе видиме и тоа баш дали ќе е големко. Сега за сега во просек е @prinstongirl2 мене 40+8 ми се родени, не да ги чекав... ги пречекав, живци откорнав со двајцата
Машала и двете, должината на машкото е импресивна, ќе видиме сега трето како ќе е, ќе прочитам кога ќе биде, со лесно нека е.
Него не го собра ни во 56ките што ги имав Во болница кога му ги оптегнаа 56ка шпикозни, како за скуба дајвинг беше спремен, пукаа Ама не очекувавме толкаво, ми го утнаа малку повеќе. Во 62ка отиде одма, а на 40 дена веќе беше во облека 3-6м. И сега е многу висок. 9г направи во април, 148цм А девојчето 6г има сега, шпагетка со 20кг е и висина просечна
И раѓање како беше.. тешко ли ? Мене ме фаќа паника да не заглави... што ако незнам да напнам.. штп ако не успеам и да станам лоша мајка цц..филмови триста
Кај мене отварањето тешко одеше и со болките повеќе се намачив додека се отворам... не бев спиена 24ч до моментот на раѓањето и кога дојде време (6ч сабајле), немав ни сили.. во шок, матно ми е се. Јас буткав, тие ме стискаа и излезе Во Чаир. А и прво ми беше, врска и немав што треба да правам. Раѓав башка без епидурална. Второ ми е итен царски Ремедика. Трето исто ќе е Ремедика, ако може природно сега пак.. со епидурална Не се грижи, како така мора да излезе. Живи, здрави само, моментот ќе помине, болките ќе поминат
Лелеее жено алал да ти е Јас со едно големо мислам ќе се превртев на крајот (4ипол)... а ти веќе 5ипол кг носиш Имам другарка со близначки, природно родени во 38+ и она така по околу 3кг ги роди