Дали ако бебето е назад 1 недела ( сега првпат така ми кажаа во 37+ ) тоа значи дека ќе го надносам после термин или нема врска тоа? Знам дека и тие мерки не се секогаш точни ама ме интересира кога би биле дали би се поместил крајниот термин за пораѓај? Инаку 2800 било..
Па не. Исто како што и не се поместува и со големи бебиња. Си останува истиот термин. А ако има индикација, пораѓаат и порано.. нема врска килажата на бебе.
Jas mislam ima, moeto prvo bebe cela bremenost bese 2 nedeli pogolemo na listite od ehoto na kraj odgovarase na 41 I 42 nedeli po merki se rodi 39 nedela I celo vreme mi go premestuvaa porano terminot za raganje I sega I ova bebe e pogolemo za 1 nedela pa ke vidime do kraj kako ke bide
Нема врска, не се поместува терминот. Мене до пред една недела ми го мереа 2 недели понапред, како влегов 36та таман дојде, ваљда презрева постелката. Денес влегов 37ма, го мереа прееска 3050г. Ќерка ми инаку 2 дена пред пораѓај ја измерија 3400, се роди 3050, може да варира тежина, затоа пишува +- пред тежината
Здраво девојки. 37-ма недела сум бебето ми тежи 2400 г и ме водат како СГА бременост. Дали некоја има вакво искуство да ми пише. Позз