24+3(на ултразвук) 718гр. а докторот ми вели 25+2 сум Ако сум 25та, мала тежина ми се чини А, и јас не сум нешто здебелена, само 3кг.
Според мерки те рачуна понапред, ти си продолжуваш да се водиш според менструација. Таманка си. Тоа што гледаме на апликациите е average тежина. Така да бебка си е супер.
Не, според менструација би требало да бидам 27 недела, каснам јас. Касна менструација, касна овулација, затоа така. Е, сега за 1 недела +/- не мислам дека ќе биде проблем. Други доктори ми рекоа според у.з. да се раководам.
Оо јас па мислев според последна менструација се водиш. Секако е најточно според мерки, пошо никој неможе да погоди кога е настаната овулацијата. Ама види за 25та недела е 785 грама. Знали полна 25та average. Плус минус некој грам е ништо. Битно бебка си се развива како што треба. Секое бебе е различно, другарка во 40та полна го роди 2600, друга во 38ма прв ден 3800, па сеа види разлика. Топ си е, женската колку што видов по слики.
Точно, така си е. Има доста фактори за големината, најважно е да е добро,здраво, живо, и нормално да се развива, па секако ќе си порасне после Нема да биде буцка на мажот ми од 4 кг. Еве баш сега ѕирнав во мерките, ама изморена сум за да ги простудирам вечерва. Ако некоја од вас се позанимавала досега, слободно нека објасни.