Колку ви биле бре бебуши долги 17 недела отприлика, мојов е штрк, многу долги нозе има 18 цм го измери можно е ? Според ехо сум 18 недела а според менс 17.5 Цело време два дена е понапред. 215 гр тежи, другите димензии си одговараат за неделите.
Не се води по тоа. А иначе може да има долги нозе, генетика ако е во прашање. Мојата од старт, машала долги нозе викаа, две недели понапред и ги водеа. И стварно долги нозе има, ама на маж ми, он има долги нозе. Во глобала е генетика.
Мажот ми целиот нозе е хаха, многу е долг, а и главчето од сега на него е, топчесто главче, топчесто носе, брада испакната заоблена и коси очи, матичниот ми вика овој нема ништо од тебе и кога почна да го опишува бебе како мажот ми да го опиша, знам дека е рано и менуваат облик ама од секогаш знаев дека ист како него ќе е, уште во карактер да е мирен како него и топ
Mene prvin spored merki mi bese pomalo spored ciklus dva tri dena pa potoa so merkite idese dva tri dena pogolemko i sega na poslednoto den pogolemko se vodi,znaci varira celo vreme i toa e normalno i do nedela da se razlikuva vo merkite nema pricina za griza.19 nedela sum
Здраво бремена сум 30 недела по последна менструација и 4 дена по матичниот 30 и 2 дена малата тежи 1514 дали е тоа добро?
За првата бременост немаше утка како што беше кажано толку и беше тешко, ептен сум голема во стомакот очекував да е поголемо, кога одам на преглед на оделение бебето е крупно кај матиниот два дена помало ама нека ни се здрави и живи тоа е најбитно
10 доктори да те гледаат, 10 различно ќе измерат. Секаде ме водеа 2-3 недели понапред, матичнана 5 дена само. На крај се роди 4кг во полна 38ма недела. Па замисли до 40та. Ја мереа поголема, се роди помалку од ехо мерката. Така да на крај ќе испадне сосем нормално. Не му ја мисли ич, супер си е. Секоја бременост е различна.
So vtoroto bebe e pogolem stomakot zasto ednas nominal niz bremenost matkata e vekje ednas rasirena kaj golem del od zenite bebe na merki pri kraj na bremenost na eho moze da varira +- 1000 grama, I merkite ne se sekogas tocni
И кај мене е така на оделение ми викаат големо детево ти е дали сте високи дома во фамилија со една недела понапред, а кај матичниот од старт е помало треба да одам пак на контрола на оделение баш ме интересират што мерки ке испаднат
Јас да ти кажам се чудев седиме во чекална на преглед имаше и други жени помали од мене во стомакот а чекаа за цтг мене незгодно ми падна ахахха тие беа 36 недела некоја 37 јас до крај огромна ќе бидам
Зависи и бебето како е наместено додека те гледа на ехо. Моето претходниот пат ноџињата беа свиткани и ми рече мерките нема да се точни, кажа два три дена помало, нареден пат истиот доктор два три дена поголемко ама овој пат убаво беше истегнато
Баш оваа недела сум на преглед па ќе видам колкаво ќе е и ќе го прашам докторот зошто толку разлика имат во мерките ме интересират што ќе каже