Според апликацијава што ја имам, во овие недели и треба да качуваат по 200гр неделно. Така да, таман е
Здраво, би сакала мислење. Станува збор за втора бременост. 24 та недела и 4 дена по прв ден од последен циклус, денес бев на контрола бебе тежи 620гр и докторката вели дека нема простор за паника дека се е во ред со бебето, ама дека се води како 23+2 дена, фактички една недела поназад и само треба да се следи развојот на бебе. Препорака да се пие минимум 2литри вода и да се јадат повеќе протеини месо, а сето го практикувам. Исто ми беше и со првото го водеа една недела назад и еве ја здрава права мома од 3години е. Мислачката ми е само дека до пред месец ултразвук и бебе одговараа на неделите а сега ова излева. Други тегоби и проблеми фала богу немам, уредни сите крвни слики и тестови до сега. Со позитивни мисли сум ❤️
Ве молам една консултација во врска со должината на фетусот. Кога го мерат колку е долг, се мери само телото (од глава до газе) без ножиња или и ножињата се вклучени при мерење на должината? 14+2 сум, должина 8,5 без ножиња. Со ножиња д-р рече околу 13 цм... Д-р рече дека е супер, а јас сум загрижена да не е многу големо.
Здраво еве мене кај матичниот бебето е два дена помало а кога одам на оделение е една недела поголемо и го сметаат за крупно бебе, јас имам огромен стомак задутре влагам 35 недела, на оделение ми викаат дури и дали сум сигурна дека на тој датум ми била последната менструација, така да од ехо до ехо секој доктор различно гледат не се секирај, јас сум плус и со д димери благо покачени