24+2 600gr. Spored merki 23+3. Recisi 1 nedela e pomalecka. D-dimeri 500 Protoci vo red. Doktorkata kaza deka ne e nisto, no ete jas se zagriziv mnogu
Здраво на сите. Јас сум бремена во 25тата недела, поточно денес 24+1. На првото ехо кога бев ми кажаа оти сум во 9та недела пошо димрнзиите на плодот одговараат на 9та и датумот ми го поместија за 10 дена подоцна од првиот ден од менструација. И послр тоа имав преглед на 13+4 и си беше се во ред бебето си одговараше на 13+4. На 20+1 кога бев за детален преглед ми кажаа дека изгледа е малку помалечка (девојче е) и ми дадоа за денес за контрола на растот. И за жал и денес ми го кажаа истото оти е помалечка. Не сум ни јас висока ни сопругот. Со бебето е се добро развиенп како шо треба и органите и се. Ама ете помала е. Има 565г и според тоа шо го измерија спаѓа во оние 10%, подпросечна е значи. Иначе јас се чувствувам се вп ред, јадам здраво и се ко шо треба, поправена сун во последниов месец 4кг. И ме испратија на преглед во болница чркам да закажат. Кажаа оти немора да се грижам пошо р анатомски развиена само шо е помала. И сега незнам... Има искуства некоја да ми каже да се утешам?
Сестрами имаше септум, и внуката беше помала за недела ипол до две зависи варираше. Простор имаше во матката ама толку растеше. Се роди во 37+4 2100, си порасна све најсупер женска од годинка ипол е, лазеше на 6 на 7 се исправи на 11 месеци прооде