и мене ме исплашија денеска со бпд напред е две недели. као ќе ти прави проблем за раѓање ќе те мачи поголема е главата. ама барав другиве како ми биле со мерки и како се родиле со килажа и обем на глава па се смирив и син ми исто така бил па се роди се океј како што треба. За една две недели +- прават отстапка не се плаши.
Мене во рок од 2 недели прво ме извадија од памет дека е помало 10тина дена, па второ мислење после некој ден ми кажаа дека си било таман, и последно после повеќе од 1недела големо бебе било (не ми кажа за колку ама не ме ни интересираше зашто со тие нивни мерки само стресови ми праат и веќе не ги слушам) исто плус минус 28 недела
1.621гр го измерија бебево а 28+2 г.н. Стварно многу ми се виде...БПД 7.5 и тоа многу ми е ХЦ дури и на 32+1недела одговара, АЦ 31+3 лудница се меркиве ај може утнала докторкава.
Во 34та 3кг ја измерија. И моето секогаш беше две недели понапред. Според нивните мерки, бебе од 40та недела треба да тежи 3600, па сега пресметај ако тежи порано како ќе го мерат