Бремена сум 27+2 и вчера на преглед матичната ми кажа дека сите параметри се добри освен големината на мешето односно дека мешето (ознака AC) одговара на 26+0. Денес бев на трансфузиологија за Д Димери и некои фактори на хемостаза па чекам резултати. Имала ли некоја вакво искуство, баш ме загрижи ова?
Jas imav. Site parametri bea OK, no primav Kleksani i jadev poveke urmi, urda i meso. Ne se sekiraj, cesta pojava e
Ајде на темава да пишам- 28 недела 1800 гр беше мојата беба. Речиси и никогаш докторката не ми кажувала мерки на бебето, ниту запишувала во мајчина книшка. Кога ме примија во болница за породување, докторкатс прво ме праша колку е тешко бебето и колку е високо т.е колку ми кажала матичната. Јас и кажав дека секој преглед на тоа прашање добивав одговор- средно бебенце и долгоного. Се роди 2.940 грама во 38 недела.
Zdravo na site, sakam da ve prasam dali ima nekoj iskustvo so bliznacka bremenost i razlika vo goleminata na dvata ploda od 1 nedela, inaku bremena sum 14 nedela i dvete bebenca se razvivaat normalno i se im e vo rev, samo ednoto vo dolzina doaga pomalo za 18 mm, pozz do site