Петта контрола - 21+1ден = 350gr, а од нервоза околу претходната информација не ни помислив да прашам колку е големо. (А на резултатот се е со некој шифри напишано ако некој знае нека пише каде т.е. што е показателот за големината на плодот)
бидејки е малечKо бебето последно беше 2цм душа моја мала едвај чекам колку е сега после неколку недели
јас сум малку загрижена....утре полнам 39 недели, а бебето е 3 кг.....со тоа што последниве две недели се поправа само по некој грам......дали е мало бебето во оваа недела и зошто не се поправа повеќе? а ехата иом се катастрофа....пред една недела покажа 2955...сега 2925 гр....гин вика дека е 3 кг.....инаку е девојче.....дали е мало???? на нет пишува декА ВО 39 гн треба да е околу 3400 гр...? хелп?
milamamica Воопшто да не се грижиш, бебето ти достигнало 3кг. нагоре сега само ќе си во + Значи просечна тежина има се движи од 3 до 3,5...ама повеќе се на 3-3,2
Мене еден од најголемите стравови ми е да не ми се роди мало бебево затоа сум вегетарјанка. Па ми е страв да не не се храни правилно/доволно. Јас 25 недела (мислам, често се бунав со ова) и пред една недела беше 660гр. Гледам по нет тоа е ок за неа. Се надевам ќе продолжи да расте вака
има бебенца се раѓаат и помалку од 3кг, 2.9 , 2.5 се е тоа небитно,само да е здраво и живо бебчето и после ќе си качи на килажа, ама твоето е таман ,праваа дама иначе во 26 недела моево куре имасе 894 грама,срцко на мамичка
Прва контрола - 5+0 утврдување на бременост Втора контрола - 8+1ден = 1,6см Трета контрола - 12+0ден = 5,75cm 57gr Четврта контрола - 16+2ден = 12cm 127gr Петта контрола - 21+1ден = 21,2cm 350gr Шеста контрола - 23+5ден = 582gr, а во должина незнам колку сме бидејќи ја пишува само должината до газето 20cm
jas vcera bev na kontrola 32 nedela sum ima 2kg zenskata a inaku doktorkata bas ja prasav za tezinata kolku e normalno i mi kaza deka od 2.5 do 4.5 kg se vodat kako normalni bebinja. a i mnogu zavisi vo koja nedela ke se rodi. pozz
Супер исхрана е вегетаријанската. Наместо месо печурчиња повеќе, па и јајца варени, соја и ете ти протеини а исто така форсирај мноооогу цвекло како во вид на сок, така и во вид на салата, па гравче, леќа - одличен извор на железо - крвната слика ќе ти биде џам. Инаку според тежината бебушот си напредува одлично!
Последно бев на гинеколог во 21 недела и девојкава моја тежеше 375гр плус/минус 40гр... Наредна контрола ни е во среда на 9ти па ќе пишам колку сме порасналее...
мамички ај да ве прашам за мислење бев на котрола пред два дена значи на 15+3 недела, бебуш го измерија 140 грама сегде читам по сајтовите дека за 16та недела од 80 максимум до 100 грама треба да е докторица рече се е ок и ништо не искоментира ја дома откако си дојдов проверив и уствари видов дека тоа одговара за 17та недела ме чуди од што може да биде зголемената грамажа??? некако сама се ставив во мислам, ваљда да имаше некој проблем ќе кажеше докторица
Ништо не е тоа, не се плаши. Мојава буцка е 1600 кг, а по сите правила и прописи треба да е 1400. цело време е понапредна, тоа е случај со многу трудници.