Zdravo srekni luge . Jas deneska bev na merenje i tezese moeto momce 2500g 36/2 sum i doktorkata veli deka e se vo red . Mrda mrda ne prestanuva ... nemozam da veruvam kolku brgu vremeto minuva... ke treba da se rodi uate malku ke bide tesko, taka velat ama ke se izdrzi . Leka nok (nemam makedonski font na telefonot )
Некој со искуство ако може да ми каже, дали ако бебето е поголемо ќе ме породат порано, моето e напред за цели две недели, нели е тоа многу, во 35 одговара за 37 недели, пред недела ипол бегаше за 9 дена понапред и тогаш разговаравме со докторот царскиот да биде во 38+ недела од прилика, а сега ми вика дека накнадно ќе се предоговориме, можно ли е порано да ме породат?
Не мора тоа ништо да значи - битни се мерките од првото ехо. Се друго е генетика. Ни ние луѓето не сме исти по висина и тежина и соодветно не може бебињата сите како од калап да се родат.
34 недела имало застој во стомачето,покажува 32,1 и затоа дава тежина 1800 .Тоа е многу малку или....има шанси за напредок понатаму.....
Па и јас така знам, ама дека докторов ми рече ќе се предоговориме, затоа се замислив. А ЦТГ-то ми покажува контракции, ама јас не чусвствувам некоја болка. Ми рекоа на ЦТГ да одам деновиве, па здравје, од понеделник ќе видиме што ќе кажат.
Во систина на предавањето баш ова го праша една присутна трудница. Докторот кажа до 40 може да тера и да значи дека има покрупно бебе Замисли кошаркарите по 2м што се, колкави биле во меше во споредба со "просечно" бебе. Сеедно, со убава мисла и со лесно. Се ближи моментот
ме насмеа за кошаркарите, а јас ми маж ми не сме ни приближно до тоа , па си викам да не утнале со инвитрово нешто , ако пак ќе си е наше И фала ти за убавата мисла, кај сите ќе заврши со убаво
Сестрами се роди 1850 точно на терминот си беше па енеа здрава права е во инкубатор беше 2 недели можи и фазла... Не очајувај битно да е здраво право па килажа ќе си наклај
Мојата има долги ножиња и исто бега 1 недела, а наводно при ивф/крио се знае точен датум на зачнување. Докторот се шали со мм - палка да си купи со време
Обично се дава клексан за подобрување на проток на храна до бебето од тебе. Оди на второ мислење или инсистирај да одиш на трансфузиологија
Според први контроли 35+3 Според менструација 36+2... а бебе веќе го поминало и терминот за менструација одговара за 36+5, 2954 и дада ке биде 4+ како батко и
Ако добро памтам вие сте високи со маж ти, така да очекувано веројатно, него моето на кого е кошаркар не знам Друга работа, јас изнакупив мали алишта, 56ки еден куп, сега се плашам дека ќе немам во што да го облечам хахахаха
Јас 180, мм 192 56ките на синко му беа кнап, па за брзо ги баталивме, дали една недела ги носеше хахаха Он кај буцко, башка и долг 56цм се роди.. Фатило може некој ген од прапрапра дедо некој, па и не сите кошаркари имаат високи родители Може е и буцко, а да не биде долго толку... обично должината зеза за алиштата, тие широки се, ама во должина не му беа точни Колку го измерија твоето? Тука сме мислам јас и ти со термин..