Zdravo Feminki aj da ve prasa za mislenje, posledniot ciklus mi bese vo 13.09 sto znaci vcera bi trebalo da sum 5 nedeli bremena, bev na ginekolog no taa ne mozese voopsto nisto da gledat nitu so vaginalna...mi rece deka bilo nesto malo duri 2 mm ama deka nisto ne mozit da se potvrdit...e sega za da bida jas barem 4 nedeli bremena olodit trebase da bifit 14 mm...da ne slucajno ovoj mojot kasno se razvivat?
Не е плодот во 4та недела 14мм... Кој ти го кажа тоа? Ќе си одиш повторно на преглед за една недела па ако има нешто ќе се види сигурно.
Зошто те интересира колкаво е, кога си одлучила на абортус. Појди за една недела потоа нека те средат. Среќно
Здраво мамички, малку сум загрижена 35недела и 3 дена сум денес бев на контрола и бебечето е тешко 2.740г но последните контроли многу малку качува на килажа пред три недели беше 2 600 значи за 3 недели само 140грама што е малку. Имал некој слична ситуација и како поминал?? Поздрав
ако е постелката презреена бебето не добива доволно храна веќе од мајката и затоа не качува мн на килажа
Феминки мн сум загрижена бремена сум 33+4 нед. веќе 2-3 преглеми ми кажуваат дека главчето на бебето е за 2недели поголемо дали знаете зошто така докторката не ми објасни само праша дали имам правено испитување за скриен шеќер (рез. беа во ред)
И кај мене е така, не би требало да е страшно. Не се сите деца исти, некои се повисоки, некои покрупни итн.
Немој да се вадиш од памет, на моја пријателка исто и имаа кажано па си роди нормално детенце, веќе е дечко 6 год. многу пати и ги грешат мерките