Женички дали знаете колку грама во 13та недела ви тежело бебчо? Мене ми кажа докторот 72гр ама тоа е некако многу за таа недела
Апликацијава моја вика 23гр за 13 недела А да ти кажам кога идев на мерење секогаш димензиите ми беа според аплукацијата
Ништо страшно јас погоре имам пишано во 14+3 беше 96 грама сега веке сум 16 недела па ќе видиме колку напреднала женската
Ехее супер машалаМене за две недели мн ми напредна па си викав дали е океј тоа,ајде па пиши колку напреднало твоето душиче Pregnancy + и Ovia Pregnancy се супер апликации
Денес сум 36+1, пред два дена бев на преглед и бебето го измери Др 2340 грама.Рече дека бебето не напредува.Јас цело време сум во прашалници и ми рече по 2 недели пак да се видиме.
Бебиња се раѓаат со толкава тежина,се помалечки навистина,но ок се,а и веќе во 37 може и да се породиш.Незнам зошто така ти рекле.Плус, од 36 недела натака веќе треба и на ЦТГ да те следат.Побарај си и друго мислење.
И тоа ова кај Др што ќе ме пораѓа ми го рече, можеше бар некој совет да ми даде.Утре одам на преглед кај матичната, ќе побарам и цтг да ми направи
Не се секирај,се ќе биде ок. Ќе те следат на цтг,доколку на бебето не му е ок ,ќе те породат.Со лесно.