Мамички сегашни и идни, вчера бев на преглед кај мојот матичен гинеколог на контрола. Ми го измери бебето и ми кажа дека супер си напредува и дека е 149 грама. Инаку 15 недела и 4 дена сум. Е сега читам сегаде по форуми и статти дека во таа гестациска недела бебето треба да биде околу 70 - 90 грама и некако ме фати страв. Имате вие некое такво искуство?
mesto za panika nema i netreba da imas nikoj ama bash nikoj nema da ti dade tocni merki kolku tezina ima bebeto + tvoeto e pogolemko kolku sto svativ a toa znaci deka dobro napreduva a i da e obratno toa se samo merki Pa pred poragaj te merat ti vikaat 3700 konkretno kaj mene za prvoto se rodi 4190 mashala znaci sto za pola den kacilo pola kilo hehehhe zatoa Ima bebinja sto se ragaat so 2500 kg i od 4500 kg se e individualno a tvoe e samo da uzivash
@Mrs. Lazarova Моето па читајќи по форумов,испаѓа дека е најмало за разлика од другите според неделите ама ич не се секирам и замарам Не секогаш е точно до грам, и нормално не се сите деца исти, не се плаши.
Читај но не споредувај, оти ако споредуваш само ќе се секираш не потребно, секоја бременост своја приказна, мене околу 14/15 мислам беше ми рекоја плодот е за 1 недела по мал, околу 30та па беше 2 недели по напред, но и овие мерки никој со сигурност не можи да ти кажи дека се 100% точни. Уживај во бременост не се оптеретувај со ситници и сама пиша докторот ти рекол се е во ред .
Eve samo sto se vrativ od doktor go mervme 31 + po ciklus po bebe 30+ nekoj den razlika dava od tezina 1550gr
Јас вчера бев и ова ми го пишува на резултато: Плод со БПД-65.6мм(26.3гн) АС-221мм(26.4гн) ФЛ-46.6мм(25.4гн) СА(+) ОПВ- нормална количина постелка на фундус и преден ѕид. Сега оваа должина што е од 221мм треба да е должината на бебчето или ако некој по искусен знае што значат