Па пред 2 недели бев во Плодност кај др што сакам да ме пораѓа, а кај матичниот на 4 недели одам, ама некогаш и побрзо. Сега и самиот ме закажа на 2 ипол недели за да ми земи брисеви. И испаѓа се така на 2 недели се надевам не е штетно
Не е штетно не се плаши јас со ризична бременост одам на две недели.Понекогаш во една недела се случува да одам и по два пати Ако е штетно нема ни еднаш да се препорачува да се оди
21+4 499 гр.бебуш една недела понапреден по мерки и тежина...керќа ми ја родив големка...и синко ќе биде голем изгледа
14+6, 44гр. многу сме малетки користам една апликација и пишува дека сме со големина на праска,а од утре ке преминеме во јаболко одвај чекам
25недела по цуклус а по бебе 27 и тежиме 1 кг Понапреден е баечки се плашев да нее скриен шеќер но нее.
И јас сум мн малелча. Гинекологот секогаш ми се смее дека против физиономијата не се бега. Среќе и бебе за сега не ми е мн големо инаку ми вика граота е со вака убава кожа царски да раѓаш. Ама не е правило тетка моја со 150 см роди бебе од 4500г. Се намачила многу, ама на крај помина и без епизотомија. Си се тешам со неа и си велам силни сме ние малите жени.
Врати поназад и ќе ведиш дека и кај мене во 30 недела било околу 1500г. Дефинитивно нема да имаме мн големи бебиња, ама нема ни мали. Прогнозите на мојот матичен се дека околу 3300г што за девојче е супер тежина. Така да без гајле. А што ти рекоа за плодовата вода?
Имам доволно плодова вода ме прегледа и со тоа железото не течеше ништо ама како што кажа може би од вагина ми истекло нешто грлото ми го измери супер 40 беше.. чим докторот не испаничи тогаш небило плодова а мене од памет ме извадија тука во мојот град ама било и поминало ее да излезе женскава моја 3 300 гр па тоа е супер дај боже само помалку да не биде
Ти реков и јас дека нема шанси да било плодова вода. За џабе само стресови. Уживак сега и нека расти бебка. Кај мене после 2 недели беше 1950. Така да има шанси. Сега во 8 најмногу ставаат на килажа. А и колку може да му се верува на ехото. Само да се живи и здрави, па кога ќе се родат ќе видиме колкави се.
Дај боже да не биде многу ситна ама ќе личи на мама и јас како бебе сум била многу ситна.. ама само здрава и жива нека биде тоа мие најважно сега
Ние во 36+1 од циклусот, бебето одговора за 38+2 и тежиме 3297, докторката вика за машала сме биле, така да не си сама
Moeto bebce bese vo 27ned 1333g ama site ne se isti mm e bil 4kila koga go e rodila sveki a deverot 4i pol kila
Не дај Боже бебка да порасни 4 ипол кила. Ќе мора на царски да одам што ич не сакам. Супер си е моето бебе за мојата физиономија.
На последната контрола во 31+ 5 дена бебе било 1956гр. Кога правам споредба со синко колкав бил скоро исти се, а него го родив во 38 + 4 -3600гр. Така да последниот месец најмногу качуваат. Е сега ако продолжи и куклата да расте како батко и тука некаде треба да се роди и она. За отприлика 2 недели сум на контрола околу 36та недела па ќе видиме колку напреднала.. @melani@ и @monik55 мене синко ми го водеа за 2 недели понапреден а јас ситна, ниска со огромен стомак и тесна карлица се породив со закажен царски рез.