35+0 бебе 2218 g. Како што одеше на почеток мислев ќе тера до 4кг, сега рече докторката до кај 3500 ќе тера до пораѓај, ако е на термин.
Здраво, јас чекам близнаци и двајцата имаат по 1150 грама, вкупно 2300грама, а сум 26та недела. Стомакот ми е огромен
Zenski zdravo... denes polnam 38 nedeli.. vcera dok mi rece okolu 2900 kg kao demek bilo zastanato so rastot vo 36-37 nedela ( potocno golemina na glavce i butna koska)... ima mesto za panika od iskustvo da mi kazi nekoj?
Кас не би верувала .Додека не излезе ова се само мерки и често грешат. Моево е 34та 2200 грама,глава поголема за 10 дена.И ја очекувам да излезе главуч.И си набив страв,така да не се оптеретувам веќе
31+3 nedela 1690 do kraj us kolku bi mozelo da kace nez... se si vikam demba ke mi bide krofnata hahah
I moeto kazuvaa oti ke e golemo bebe pa se rodi 3400 grama inace jas bev so carski rez porodena sabajleto pred carskiot rez dobiv rodilni bolki
Не се секирајте за мерките ич да ви кажам. Не се секогаш точни а и колку и да се роди не е важно натаму ќе си качи килажа. Инаку моето се роди во 39+5 3600 грама.
Моето на 33+2 беше 2400гр Сега наредно оваа недела 34 ќе видам како ќе биде, пак сум на контрола. Ама големка е за сега...