Денес после 4 дена од 2800 во четвртокот, 3200. Уште е рано. Мака воопшто немам многу лесно го носам. Ама сакам да ја гушнам. Веќе не ми се чека. Поздрав
Веќе 9 ден, дома сме, Супер сме со бебето. Фала што ме помисли. Тебе со лесно. Те читав за мачнините год немаат врска. Јас првата бременост бев 22 сега 36. И многу лесно ги износив дури оваа полесно. Ајде уживаат со Мешко
Денес не мереа, 2400 гр, а 36 гн. Докторот ми рече помало било од што треба.. Ваљда е генетика у прашање..
До генетиката е штом немало никаква пречка за да крева непречено во килажата. Првото бебе во 36 ми беше точно 2 кила. На крај се роди 2770. И јас сум била мало бебе.
Не се секирај, мерките на крај се со голем коефициент на сигурност.. кај мене во 34+2 беше 2350 со +/- 350 грама. Па види која разлика се тие +/-...
мерките не се баш веродостојни....јас на 21,08 бев на цтг и на ехо во гак ми рекоа дека е 3200..на 22,08 се породив синко 3770...така да не се секирајте
Од утре сум 37 ма недела, денес бев на контрола, се испадна во ред само ми кажаа дека стомачето му заостанува со две недели, некој со вакво искуство што како да се користи за да се среди тоа, оти терапија ништо не ми пишаа??
@E*N Нормално кај многу бремености. Читај ми ги постовите наназад ќе видиш дека цело време бебе беше 2-3 недели поназад се роди 39 недела а одговараше во килажа за 37. Еве ја одлично напредува. За мерките не се секирајте. Мене 4 саати пред пораѓај ми рекоа 3000-3200 За на крај да излезе 2520