Да се надоврзам на последните муабети....Женски, имате најразлични андроид апликации за следење на бременоста (за тиа што имаат андроид телефони, нели) и точно по недели можете да го следите целиот развој на бебето. Иначе, ние сме 33та недела, тешки 2.350кг
Како па да не помалецко, ти не се нервирај и без тоа тие мерки не се ни точни, а и под претпоставка да се точни, колку тој очекува да тежи бебуш уште не влезена во 9 месец? Уживај си ики уште малку ќе си се гушкате
Последна контрола 22+2 460 гр. и 28 см според табелите и докторката е во граници на нормала, се надевам дека така ке биде и понатаму
Ние сме пораснале 29 см сме со 520 гр Др-Димчев вика дека сме напредни активни и одлично здрави, и ептен се израдував му го видов убавото лиценце на 4 D се гледа многу поубаво лепота мајкина ептен се израдував дека се е ок поздрав убави Мами
Само да ве поздравам, и да ви кажам да не се припотресувате воопшто со овие мерки! Ќерка ми на последната контрола од осми месец наводно беше 3 и кусур кг!!! Докторот викаше, веројатно ќе мора порано да те породиме, за машала е буцка, преку 4 кг ќе биде! Откако влегов во 9-ти се зголемија проблемите, па не ни пратевме толку веќе, а се роди 3 390/50 цм!!! Кај другарка ми обратното, малецко е мајка, околу 3 кг ќе биде, кога се роди едно мажиште 4450/57 цм,се крстеле во Систина колкаво бебе за думкање е! Галете си ги мешињата што повеќе! Ако ќе ги држите бебушите во раце, ќе ви фалам најубавите мрдачки мешиња!
39 недела + 2 дена би требало според докторот што рече да е бебуш 3500 кг. а може и повеќе ќе видиме кога ќе се породам.
Zdravo mamicki. sakam nesto da prasam. Jas vo pocetokot na 16ta nedela bev na lekar i mi kaza deka moeto beb4e tezi 130 gr. Koga go prasav dali e toa normalna tezina za taa nedela mi napravi taka nekoja cudna faca kako demek pa kako da ti kazam....... Dali nekoj moze da mi kaze kolku prilicno treba da tezi bebto vo ovaa nedela??????? Blagodaram
Мила, немаш место за паника, имаш само несовесен и непрофесионален лекар...... На линков http://tvoebebe.com/BREMENOST/prosecna- ... -po-nedeli има табела со приближни вредности на должина и тежина на плодот, но и тоа не е мерило. Има многу случаи на нормална бременост каде во одреден период бебето е понапредно за недела или две и обратно, односно период кога стагнира. Така да според мене опушти се и уживај во бременоста. Поздравче!
Толку треба да биде, па ехото не е вага, сите мерења се околу толку и толку гр. А реакцијата на докторот е за никаде.....
на ехо никогаш неможи да кажи точно колку тежи бебето.. Сите мајки што ги знам, пред самиот порајѓај им кажувале пример 2 кг, а бебето се родило за кило повеќе или помалку.... И јас не му верувам на ехото.