Да, понапред е една недела уште од почеток. Ама матичната и Димчев ми кажаа се е во ред и супер си напредува така да немам мака.
18недела по циклус а бебко одговара на 17та и е 179гр Со оглед дека имам нередовни циклуси и полицистични Др кажа дека е во ред...
Дали во 24 недела и 3 дена е нормално 890 гр? Во 21 недела и 1 ден беше 470.... Инаку другите мерки на телото си се нормални, понапредни сме за 1 недела (можно е и 2 ако добро ја разбрав др)..И дали знаете по колку грама неделно е нормално да расте бебушот? Барам по нетов ама немам сеуште некои податоци...(п.с меркиве се од кај различни доктори)
Јас овде ги гледам мерките и ми се совпаѓаат секогаш со плус минус некок грам https://tvoebebe.com/BREMENOST/prosecna-golemina-na-plodot-po-nedeli
Да, го видов ова а и на од систина страната, за 24/25 недела е околу 600 или 600 и нешто грама, а кај мене беше 890. Добро, затоа ќе проверам и тримесечен скриен шеќер како што ми кажа др, а и таа вика можи си е така генетски (макар да ние не сме мн големи, посебно не сопругот) Па ќе видиме....само деновиве повеќе размислувам за ова и малку се подзамислив...
Кога бев у сабота на клиника за контрола прв пат ми рекоа колку е бебето. Према мерките за 40 недела 53 цм и 3470