Големина на плодот

Дискусија во 'Бременост' започната од Spagetka, 10 мај 2011.

1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.319
    Допаѓања:
    16.519
    28 + 0 - 1 140gr.

На nadenadia, Maja92@ и lovely12 им се допаѓа ова.
  2. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Само што се враќам од контрола , 28 недела +5 сум денес , куклата моја тежи 1200 гр , и матичната ми кажа стомачето и е помало за 4 дена ,т.е. одговара за 28+1 .Многу се загрижив , рече протокот е добар , може е генетика,да одам за 2 недели да видиме како ќе биде. На претходните контроли си одговараше се на неделите ,денеска првпат вака отстапување назад, расположение ми падна на нула.
    Некоја со слично искуство?

3. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Пишав и во труднички муабети ама нема одговор па да пробам и тука..
    Здраво мамички..денес бев на ехо по последна менструација сум 36+0 а според мерките на бебето 35+1-2 значи цел недела е поназат (така е од 33 недела пред тоа беше таман со неделите) Е сега ме мачи тоа што постелката е 3 степен и досега ми беше краен термин 29.04 ама сега заради неделите ми го пиша 04.05 до кога можи бебето да се хрни нормално и ако веќе е здрел постелката има место за паника? Јас веќе се шекнав со оглед на тоа дека не сум пушач не пијам алкохол не седам во просторија каде што се пуши а постелкава сепак здрела како за пред раѓање а имам 5 недели до термин..

4. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Како и да е 9 месец си или за 5 дена ,ништо не е страшно,уште малку ќе се гушкате со бебчето и не ги ни слушај мерките кога ги кажуваат.

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ти благодарам на утешните зборови ама во целата ситуација па и ова капак за да се напнува човек

6. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Утре сум на преглед. 31+1 сум, колку да очекувам? Мислам колку е нормална тежина за оваа недела?

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мене многу ме интересира што кажува докторот? Има многу членки што дошле да побараат мислење за напред или назад со неделите, па стварно ме интересира докторите кога кажуваат такво нешто толку ли не им текнува да утешат некако? Или бар да кажат Да, загрижувачко е, вака и вака ќе направиме или Не е ништо страшно и сл.
    Не знам стварно, знам дека тука сме сите со иста цел ама ова реално е работа на докторот да даде таков одговор.
    Јас не се разбирам зашто и мене ми е прва бременост, не би можела совет да дадам, само ти посакувам се да биде во ред, па пиши што ќе направиш. Со лесно :hug:

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Докторката само ме праша пушиш или седиш во просторија во која што се пуши ? Кажав ни едното ни другото...ја пршав зошто рече плацентата е со 2-3 степен зрелост...И викам тоа значи дека бебето не добива храна и кислород доволно?Само ми кажа не се секирај нормално е после 36 недела да здрее (а мене ми ја води со една недела поназат значи 35 +2 )..Е сега јас од ко си дојдов дома видов во книшката дека и на минатиот преглед во 33 недела ми има пишано 2-3 степен ама пак мислам бебето не заостанува во развојот во 33 недела(32 по ехо)беше 1.950гр , а вчера 36+0 (35+2 по ехо) 2.650 гр...Од сега секоја недела сум на цтг и ќе ја замолам докторката ако сака да ме види и на ехо за да го следиме развојот

10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.665
    Не се секирај. Јас од 36+ одев на цтг и цело време бебето ми беше помало. 2600 ми кажаа на прв преглед, а натака секој ми кажуваше различни мерки ама секогаш бебе беше помало и постелката зрела. Најмногу во мешето ми заостануваше. Многу се секирав и ги замарав докторите. Ми рекоа на крај не се гледа толку големината туку дали бебето се храни. Се породив 40+ бебе 3 кила и ми рече акушерката сум имала плацента како пушач, а немам пушено во животов..

11. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    30 недела тешки сме веќе 1.568гр :l::l::l::sun:

Мојата снегулка денес си ја видовме,одлично си напредува.До 19недела беше за една недела помала,потоа се усогласи си одговараше со неделите,а денес Др кажа дека за една недела е поголема и кажа дека не е ништо страшно.

На 0ли, Meckicja, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ти благодарам и мене ме изнервира ова со плацентата да пушев ќе знаев дека е од фоа а вака незнам од што можи да застарува...ама веројатно побрзо ќе излегува малиот не му се седи во мешето од мама :inlove::)

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.665
    Не мора да значи.. Јас го надносев и на крај со провокација морав да се породам. Не мора да значи дека нема да напредува. Само не нервираат со тие мерки глупави. Јас па коа земав на лист сите мерки ги испишав од 5 6 прегледи ги анализирав таму на докторите ме гледаа како улава :rofl:

14. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    :D:D:DАма навистина ја претеруваат ај за нив може е нормално и да заостани и да е напредно и да е здрела постелката или да не е...ама ние труднициве особено со прво па и сега со вирусов навистина сме шекнати барем да објасни или ако не е страшно нешто нека не ми кажува подобро...

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас прегледи т.е ехо на три места.Матичен гинеколог на ехо е 2 недели плус во тежина а според мерки е 1 см поголемо во се за неделата што треба да биде.Кај Димчев Систина освен што ми има речене ова големко ке биде ништо друго се е ок.Е според гинеколозите во гинекологија Државна дека одам на 2 недели за извештај за клексан,нели ехо ти прават и секакви мислења ми кажуваат секој преглед.Бебето ми е многу активно,може дека и јас сум така на работа па 2 деца дома и мерките им се по 3 недели плус неможат да го измерат и што уште не од типот бебето е карлично заглавено ќе го влечеле при пораѓај,па блиску царски еден од друг може копликации,и ред други нешта.Јас сум медицинско лице и плус се борев со неплодност 5 год и првата ми беше тешка бременост и многу читав и така да не ги ни слушам а не ни одам да ме пораѓаат они.Жално е за некоја трудница што ќе ја вознемират со такви муабети.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    28+5 бебе е 1300гр, јас +10кг
    Докторот рече бебето е супер, нормален раст, нема место за паника. Шеќерот мој не му влијаел. Ептен ми олесна.

На dunika, Филотеа, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  17. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Навистина жално да не знаеш што те чека од една страна ти викаат само мисли позитивно се ќе биде во ред од друга страна оние на кои треба да се наслониш од памет ќе те извадат..

18. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Денес бев на преглед. Ми кажа 1960 грама. 31+1 сум. Веројатно е добро.

На eta, nadenadia, Филотеа и 2 други им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    32+4 пиленце 2160 гр :l:

Последна измена: 3 април 2020
    На lovely12, Maja92@, Jana06 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.106
    32+2, 1.900 грама :inlove:

На lovely12, Maja92@, Jana06 и 4 други им се допаѓа ова.