А зошто беше во 32ра на преглед? Така ти закажаа? Мене и Димчев и матичната ми рекоа од 28ма следно во 34та да дојдам и сега се подзамислив :/
Јас ќе одам секоја недела на преглед така ми рече и докторката во Ремедика и матичниот, ми ја пратат плодовата вода заради шеќерот имав многу сега се намалува. Сега сум во вторник пак а ич не ми се оди по болници ама што да правам
Се ке биде океј, барем си го гледаш бебчо почесто. Вака мене многу ми се фати долго ама ајде како кажат докторите така...
Мојот дечко е веќе 2,300 мече мамино. Денеска се видовме на ехо а мама е 33 недела. Супер си се развива и едвај чекам да помине време за запознавање
И јас бев исто во 33 недела 2300 сега сум 35+5 докторот рече дека било околу 3 кг , неполни 3кг. Незнам во 9ти месец бебињата како качуваат во просек на килажа да знам колкаво бебе да очекувам
Не можеш да знаеш. Од моето според мерките за 1 месец цел 9ти качи 400 грама. Ама после пораѓај ми рекоа плацентата не чинела,а цело време нормално си напредуваше.
E toa ne mi e jasno kako ne go gledaat odis na pregledi ti vikaat se e vo red a posle ispagja placentata ne bila dobra
Оштетена била, како на пушач. Ништо посебно, протоците ми беа во граници на нормала, бебе се роди 3 кила.