32 недела, 1800 гр. Напредок... Претходно беше малце помала од очекуваното... Сега е речиси на просек...
Синко мој е една недела помалечок сега сум според последна менструација 36+4 а тој одговара за 35+4 ми викаат дека ке било помалечко бебенце.А за килажата пред една недела бевме на контрола и докторката не измери 2240.Другиот петок ни закажаа за на ЦТГ па ќе видиме што ќе ни кажат таму.
35 недела, 2400гр, 42цм...би требало да е ок ако се точни тие податоци ама мене некако малку ми иѕгледаат тие 2400гр...
moeto prosliot cetvrtok bev 35+1 bese 2800 ))) a prosliot ponedelnik 2500-600 merka od dimcev debelko haha veke mi tezi stomakov bajagi sea u cetvrtok sum na kontrola kaj maticniot....ke vidime do kaj sme
Денес бевме на контрола Според менструација сум 32+5, а според главчето 33+5, значи сме доста напредни Инаку тежиме околу 2 кг.
Vo sistina go izmerija vo ponedelnikot 36+2, 2 kg i 300 grama... Srce malecko, doktorot vika taman si e bebus, 10ka za nego i za trudnuca kako tebe so vakov mal stomak
Jas sum 37 nedela...bidejki bebusot si odgovara na gestaciskite nedeli kolku mu e tezinata od prilika znaete li?
toa treba dr.da ti kaze otprilika sprema merkite sto ke dobie od ehoto...amma tie ne se tocni 100%...mene mi velese deka bebeto ke bide okolu 3kila...a sinko se rodi 3600..
Dali na CTG gi kazuvaat merkite i tezinata na bebeto? Izvinete ama mene mi e prv pat pa ne sum bas zapoznaena....
Да мене ми направија на ГАК ЦТГ, па во соба 36 одиш и те прегледуваат вагинално и ехо. Мора ехо за да се види дали има плодова вода. Ова го кажувам за мене 40 недела и одам секој 2 ден.
Зависи колку често одиш на цтг .јас еднаш неделно одев па ме гледаа и на ехо.Вагинално ни еднаш не ме гледаа и срекна сум поради тоа.Се породив во 39 та.А со цтг почнав од 37ма недела.