Така е господ сите да не чува. Знам дека офтопик ама се спремивте ли за бебињата? Јас све спремив уште за мене да си докупам пижами, гаќи влошки за кога ќе се вратам од болница.
Вчера докторот на контрола ми вика ‘дојде ли 38+ го вадиме’ Викам чекај малку, тоа за 2 недели е... многу брзо.. уште некако не сум свестена дека кај и да е ќе биде... @eli.karameli тек ќе кречиме следна недела, па ќе местиме шкафче.. уште ништо не ми е испрано, а ни докупено.. ќе докупам викендов нешто од облека и за мене ствари, па после кречење и генералка ќе перам и ќе спремам дома.. јас се надевам дека детево ќе издржи до 01.10 (термин ми е 05.10) - најпрво за трудничко - од 01.04 сум пријавена, а второ пошто ни е годишнина од свадба 4 години годинава
Јас повеќе работи спремни се али уште за искачање на бебето му немам земено не знам колкаво ќе биде не сакам да го земам а да не му го облечам воопшто. Некако убаво ми е вака без влошки толку време стално заборавам дека ќе треба да носам и пелени му немам земено,за шишиња се мислам исто дали сега дали кога ќе се роди битно за облакање има
Јас зошто ме исплашија за предвремен пораѓај се набавив, и се е средено. Дури ќе треба пак да се џогира и пребришува во собата, зошто веќе 2 недели е стокмено. Облека, пелени, за мене торба, за од болница облека се е стокмено. Ми фалат уште стерилни гази и хидроген за папчето. Дури и за во болница купив дарче за сестрата која ќе ми го изнеси бебето кога ќе си одиме. И балони си купив што да украси маж ми за кога ќе си идиме. И за кумот изненадувањето го средив. Типувам дека нема да одам до 06.10ти јас.
Дааа тука сме сите Јас сум 24н ама бебево одговара на 35н така да јас ви се придружувам на тие што се на почетокот на Октомври оти ако бидам царски ќе биде тогаш
Вчера, Ремедика, 37+1, 2687 грама. Помало го гледаат десетина дена, а треба да е една недела помало како што е зачнато. На ГАК во средата го гледаа таман... Ај ќе видиме наредна недела... Бебе за 2 дена од карлично пак главично е свртено. Уште ротира, ќе видиме до кога....
Ова стварно прв пат слушам да се врти толку многу во оваа недела Освен килажата како е со органите? За килажата не се секирај тоа се надокнадува. И меркиве кај секое ехо се различни, не се потпирај многу на нив.
Па бутната коска и мешето му се помали според ехава последни во Ремедика, и како што го мерат излегува како во 36та да сум и килажа помала па може затоа уште се врти. Протоците, постелката добри се. Плодова вода има. Други органи не гледаат последниве недели
35+2 a kilaza 2100 vikat pomalo za dve nedeli a se do 30-ta se se razvivase normalno plodova voda super cirkulacija super od pamet me izvadija vikat vnesuvaj proteini iako i prvoto go rodiv dva dena pred termin 2900
Дурии сега отворив да читам и гледам дека си ме тагнала Инаку да 35та 3кг со тоа што бебе е како за 36та недела Значи тука сме исто со тежини