Јас ќе месам, спремно е се, ќе засукаме ракави со @Alishan30 , ти само опуштено и гали меше уште малце, за брзо ќе се гушкате
38+2 бебе е 3.800 Се исплашив да ви кажам.. ова бебенце, да е живо и здраво, ама може и 5 кг да се роди.. од петокот до сега 400 гр е плус.. знам дека има толеранција, ама тоа значи дека може и + да е... уфф..
Машала бебувчево. Значи можело и повеќе од 200 грама да качи за недела дена(јас баратав со таков податок), ете твоето машала пак ќе речам 400гр за 4 дена.
Леле да.. и јас тоа викам.. очекував до 200-250 гр максимум неделно да расте.. а и јас и мм сме по 3.300 родени, не знам од кај влече ова дете толку..
Од колку до колку дневно качуваат бебињата додека се во меше и дали е тоа поврзано со гестациската недела, знае ли некоја? Колку што го разбрав гинекологот, по 20 гр. дневно е просекот, ама тоа за недела дена е 140, па ме збунија членките што пишале од 200-250 гр. неделно, а и повеќе. Благодарам.
Кај мене па цело време ми кажуваа дека заостанува, вчера конечно 37+5 3100 г. жива среќна сум Не им верувам многу на мерките искрено, не се стресирај многу
Хехе таман си е твоето.. моево за во школо таман покрај торба за во болница, треба и ранец со книги да спремам