Накратко - Жељко кажа дека додека спиеле заедно пред некоја вечер, он случајно се разбудил среде ноќ и ја фатил Ава како го мрда ќебето, свртена кон камера, за да изгледа како да има нешто. Им кажа на другиве, и дојдоа до заклучок дека тоа и е тактиката на Ава, да се зближува со машките за да биде поинтересна за гледачиве, и после тоа да испадне жртва кога ќе ја остават - како што беше случајот со Урош, он испадна лошиот и беше исфрлен, а уствари на Ава тоа и бил планот цело време.
Да, тие не знаат колку пари имаат, ќе седат ќе се резилат во куќата на ГБ за 2000е у просек неделно...не се тие тој калибар, се знае кои се таквите што се пријавуваат, мислам очигледно е ко ќе размислиш подобро.
Ајде бе џитка чинии низ цела куќа само номинација ма немој да ме је*еш бре! Продукцијава неможеа да бидат попроѕирни у заштита на ТИНТОРЕТО Ако те испрскал со вода испрскај го и ти а не да го гаѓаш со чинии лудачко една смрдена па уште и вика жалам што го промашив Ало жено имаш 40 години се закачаш со жена у години што треба да ја поштуеш колку толку ради годините и дечко што може син да ти биде Подоле од овоа неможеше да падне ама нормално им крева рејтинзи па ќе ја чуваат нема веза
Тинторето ке остани до самиот крај. Таа ги прави сите кавги, сите сплетки, ете дури и со чинии мава, си мисли фризби игра. Се знае дека ке остани до самиот крај, како и Ава и близнаците, оти без овие ликови нема ништо. Реално гледано Маја, Ава и близначињата го прават шоуто онакво какво што е. Замислете ја куќата без Маја. Ништо нема да се случува, едниствено ретардот Ава ке глуми нешто.. Сите ќе си живеат онака, без кавги , без расправии. Сега ке испаѓаат оние ликови кои се досадни , односно оние кои не прават ништо. Волк, Славко, Топ (велат дека е еден од фаворитите, покрај Ава)...
Тинторето ке остани до самиот крај. Таа ги прави сите кавги, сите сплетки, ете дури и со чинии мава, си мисли фризби игра. Се знае дека ке остани до самиот крај, како и Ава и близнаците, оти без овие ликови нема ништо. Реално гледано Маја, Ава и близначињата го прават шоуто онакво какво што е. Замислете ја куќата без Маја. Ништо нема да се случува, едниствено ретардот Ава ке глуми нешто.. Сите ќе си живеат онака, без кавги , без расправии. Сега ке испаѓаат оние ликови кои се досадни , односно оние кои не прават ништо. Волк, Славко, Топ (велат дека е еден од фаворитите, покрај Ава)...
Јас искрено мислам дека ова што гласаат гледачите, нема врска со исфрлањето. Гледачите гласаат онака, колку да е "регуларно" и сигурно не го исфрлаат тој што има најмалце гласови, туку го исфрлаат тој што е помалце интересен. Нашава ја чуваат за да гледа Македонија, демек еве имаме наш претставник, Маја Н. и Венди, како и Ава јасно е зошто ги чуваат. Зарем ако Маја Н. има најмалце гласови од публика ќе ја исфрлат?! - Според мене, нема шанси. Таа е најголем "сплеткарош", таа ја прави "забавата", јасно е и по тоа што кажува таа дека ја молеле да влезе. Венди истотака, интересна е поради тоа што час се кара со Маја Н. час ја правда, како на пример пред малце, на "судењето". Ава хистерише ко чукната, скока, урла и јас ја декларирам како личност со некој синдром, кој допрва треба да се истражува. Топ, секогаш праведен, бла-бла, не ми се свиѓа, ама таквите често победуваат во вакви шоуа. Сораја, скриено дволична, демек фер и праведна, со сите ОК. Како да не! Синди- подвижна злоба, разгалена фуфица! За другите немам коментар, ова е мое мислење за неколку од станарите. Фаворит, исто немам.
Maja и сите чинии да ги скрши останува до крајот. Исто и ретардираната Ава. Инаку мислам дека Топ ќе победи, секогаш победува ваков невидлив човек кој е правичен и кој не влегува во ниедна сплетка и дискусија.
Не се согласувам со тоа што ако на пр. Маја Н има најмалку гласови нема да излезе-ќе излезе зошто продукцијата покрај пари од телевизиите што го даваат шоуво има најмногу пари од гласачите што гласаат и не им треба некој за кој не гласаат иако прави глупости.... Нема везе дека секогаш победува некој невидлив човек..па Маријана од предходното Голем Брат што победи да не беше невидлива ???јас мислам ако немаат некој нивни човек па намерно он да победи ќе победи или еден од близанците или Ава,Венди.Маја нема шанси да победи зошто гледаат лугето дека се кара со сите а искрено ако ти имаш некој фаворит и она се кара со него сигурно дека нема да гласаш за нејзе и сигурно дека ке ја плукаш по вакви форуми или ју туб а тоа го гледаат и други луѓе а со тоа и они нема да гласаат-тоа е тој синџир!
Маја Николиќ иако може има најмалку гласови, го прави рејтингот на шоуто. Ако ја снема, падна рејтингот на шоуто, со тоа и на телевизиите и нема пари за продукцијата. Така да Маја Николиќ, Венди, Ава, бар еден од близнаците ќе ги држат до крај без разлика дали имале гласови или не. И јас сепак мислам дека Топ ќе победи.
За понеделник номинирани се: 1. Маја Николиќ (затоа што ја удрила Маја Волк по грешка со чинија) 2. Ава Карабатиќ (најмногу негативни поени од станарите) 3. Анета Наковска (втора со најмногу негативни поени од станарите) Чао Анета
~Тинторето до крај останува, без неа нема шоу за жал. Попросто и подволично суштество не сум видела! Ја оговараше Анета со Славко,а после во лице ја лажеше дека не било така. Исто и за Маја Волк направи. ~Ава е поглупава од конзерва. Се понаша ко дебил, уште ја пучи устата кога е во исповедалницата. Ужас! ~Синди е злоба на две нозе, а и речникот и се состои од премал број на зборови. И самите луѓе кажаа дека всушност е обична ороспија и дека со пола Белград имала спиено. ~ Славко е дволичен незнам зошто толку го форсираат. ~ Венди е паметна, иако секогаш е ко надувана. ~ Сораја се смирила од минатиот Голем Брат. Мило ми е што се држи понастрана од кавги и што не се занимава многу со трачеви. ~ Топ е најмил и најсрцка и заслужува да победи! Пречесен човек! ~ Близнаците ми се некако вулгарни, ама се гледа дека не се злобни. Жал ми е Невена што испадна, најмногу од сите ја сакав! Би сакала Боки да влезе да ги уништи сите со IQ помал од нивните години. Се надевам Ава ќе испадне понеделник!
Ако се овие три номинирани можно е ( за жал ) да лета Анетка. Другиве народов ги гласа за да гледаат сеир, иако се најголеми сплеткароши ( Маја) и глумци ( Ава), тоа е всуштност она што се бара во шоуто. Не дека Анета наша стои на страна и она си оговара, ама од нив три приредува најмалку шоу. И пак морам да кажам Синди ми е најодвратно створење од сите, баш ми е мило што се дистанцираа од неа. Инаку и за Сораја да искоментирам, незнам дали сте приметиле вие, ама мене некако нејзинава игра ми е тактичка, се прави фина мила мирна за да остави добар впечаток кај гледачите, за разлика од предходниот пат ( ама нели сега е ВИП фаца ). На почеток ми беше една од поомилените, ама сега некако , искрено.. незнам зашто
фала богу што конечно некои сфатија дека ова е шоу,како што кажавте тие 3 до 4личности го прават големиот брат да биде интересен,на крај краеви зато е и шоу,инаку би било здодевно.
Не ми е јасно како утврдија дека Ава имала тактика да биде со Урош па со Жељко... Демек Ава му рекла на Урош... а зошто ние не го гледавме тоа ??? АВА НЕ Е СПОСОБНА ЗА ТАКТИКИ, ГЛУПАВА Е, ЛЕСНА И СИ Е МАЛКУ РЕТАРДИРАНА да си признаеме, а дека имаше секс со Урош уште првата вечер имаше. Урош сфати дека направи грешка со неа па мораше да измислува. Истиот случај и со Жељко. Многу прост човек е. Откако виде дека и тој греши што е со неа, демек сега Урош бил во право... Е НЕ. НИКОЈ НЕ Е ВО ПРАВО, ТУКУ СИТЕ СЕ ГЛУПИ. УРОШ СИ ЈА ИСКОРИСТИ, ЖЕЉКО ПАК НЕ САКАШЕ ДА СПИЕ СО АВА ПА ЗАТОА И НАСТАНАА КАВГИТЕ ПОМЕЃУ НИВ, А ЗА АВА ПАК ЌЕ КАЖАМ, ГЛУПАВА И ВО УМОТ И СЕ ВРТИ САМО ЕДНО - СЕКС
Освен овие тројца горе споменати за номинирани..номинирана е и Синди! Чаоооо Анета нејкам повеќе да ја гледам-гајле ми е што била Македонка кога за ништо не ја бива.Облекувањето ич да не и го коментирам а камоли паметот и однесувањето.И доста веќе со овоа нашево КАКВА Е ТАКВА,НАША Е -па нечини и во понедлник надвор.Лестер беше најдобар претставник кој не претставил некогаш во голем брат!!!Венди не изгледа толку паметна како што с претставува ..дури вчера свати дека Ава глумела-браво бе многу ''рано'' свати.Иначе тоа што го реков за Ава пред неколку страници се веќе не мисалам така-одкоа слушнав оцабајле дека вчер му легнала во кревет на Жарко(не на Желко) и почнала да го бацува или нешто да го допира по лице,стварно е ненормална се ќе направи за да победи!Она пак ќе речам не е глупа него све ќе направи за да победи.Дај боже да влезе Боки 13 и да ја опамети малце Венди за да не се однесумва како да е божица во куќата-оцабајле како му се дереше на Милич!
Искрено јас Ава ја сметав за многу наивна, но очигледно е дека е малце попаметна од што ја мислев, и во ГБ влегла со една единствена цел - да победи или во најмала рака да влезе во финале. Искрено сценаријата како демек симуација на секс и упикување на мушкарци ми беа некако бљак, ама вчера (кога беше во живо) цуцата сама во спална се соблече горе скроз, свесно си ги покажа ц*цките чак што више се изврте цел еден круг сите камери да ја фатат за нели да си подигне репутација и собере гласови пошто е номинирана и да си го спаси г'зот. Тоа беше потегот кој ми го потврди мислењето од првата реченица, Ава има цел и ќе се потруди да си ја оствари без разлика со кои средства.
некој имаше пишано дека ако маја н има најмалку гласови од публиката не било исплатливо да ја чуваат пошто продукцијата зема пари од глсовите, јас не се слагам. баш напротив ќе ја чуваат и ќе биде номинирана секоја недела но не и исфрлена така шо со секоја нејзина номинација претставува симулација за интензивно гласање кон другите номинирани за она да има најмалце и да биди исфрлена, што на крајот сепак нема да биде испочитувано. Нели сфаќате дека уште пред да почне шоуто е испланирано во продукцијата кој кога излага и кој победува, и тоа во претходното премногу прозирно тоа к*рвата Маријана уште во воздух што не ја крена куќата ни опомена ни ништо и на крај и победи. А тоа што Невена беше исфрлена а Синди никаква казна не доби ... ван сваке памети мислам нели и психичко насилство е забрането а она шо Синди го правеше беше ништо друго сем тоа. А научникот во Ава кој чита книги, учи факултет (на 25 години сеуште) и е физиотерапевт ... никако не ми влага во глава. Има некој синдром девојкава мислам она како игра и кои движења ги вади ... није нормално.
Јас не би сакала Анета да лета утре, не само на патриотска основа, туку и бидејќи преферирам досадни него кавгаџики и злобни како Маја Николиќ, или пак такви како Ава (неа веќе искрено не знам ни како да ја искоментирам). Значи Ава ние си ја мислевме дека нема два грама мозок... па уствари и точно е бидејќи ако не е така, не би ги кажувала сите тие глупости и гафови по коишто е позната, ниту би се однесувала така налудничаво... ама ете, очигледно имала мозок за нешто друго. Каква стратешка игра, јаооо. А за Маја Николиќ... па јас мислам дека на сите реалити шоуа на коишто отишла, нема човек со којшто не се испокарала. Така да јас најпрво би и рекла чао на Маја Николиќ.