Големиот брат 2015 (Big Brother) [Сител]

Discussion in 'Серии и емисии' started by Umbrella22, Sep 5, 2015.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Абе многу убаво што сте се запрашале. Ова прашање треба секој еден човек во животот да си го постави...Кој е всушност големиот брат? Ова прашање е многу важно за човештвото.
    Дали големиот брат е еден човек? Дали се повеќе луѓе? Дали е жена? Дали е робот?
    Не знам досега како опстојувало човештвото, живеејќи во мрак, и не знаејќи го одговорот на ова прашање.
    :^)

Bellle, Dreams.678, thegirld and 16 others like this.
  2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Не ми ја свати поентата околу маријана , да не ти објаснувам бидејки ке е офф топик !

3. presiosaP

presiosaP Популарен член

@Tan4ence колку иритантен коментар имаш " барем си признавате дека сте неинтелигентни и прости"--ти си повеќе проста и неинтелигентна што не прифаќаш др мислења и др карактери.......значи според тебе повеќе од половина популација која ги гледа парови,велики брат,фарма се прости....тоа што го гледаш на тв всушност се случува во секојдневниот живот околу тебе,до тебе,под тебе ,над тебе итн...

Kaffe, Candid, IronLady and 3 others like this.
  4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Ваквите како тебе вообразени личности се неинтелегентни, закржлавени во мозокот и прости. Или што, ти си коко демек најпаметната тука, па исправаш криви краставици? Кој безобразлук еј!
    Знаеш ли колку луѓе вреѓаш тука на форумот?
    Од имево со 4че јас на пример можам се да заклучам која си и каква си. Исто како ти што заклучуваш за тие што го гледаат ова шоу.

5. Avokado

Avokado Истакнат член

HAHAHA

Janina, buba4e89, oblace1 and 5 others like this.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Ако критериумот за некој дали е интелигентен или глуп е големиот брат,тогаш не ми е јасно зашто толку многу се гледа ова шоу низ целиот свет,мислам многу е ограничено некој така да размислува.

anakonda88 and LittlePinky like this.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

хаха ќе умрам..
    леле овие бе ццц се шминкаат, се тинтрат, танцуваат..:^)

LittlePinky and Avokado like this.
  8. Avokado

Avokado Истакнат член

^ немачки манталитет, српски квалитет хахахахааяая гревови :/

9. BI-44

BI-44 Популарен член

10. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Велики Брат е зоолошки експеримент со најголеми ку..ви и морони желни за популарност.

11. Valerin

Valerin Популарен член

Шоуво далеку од тоа дека праќа некоја битна порака до човештвото, или пласира некаква си вредност. Факт е дека сите тие учесници, од прв до последен сe ставени таму како експериментални глувци да глумат лудило. Кој да изигрува кловн, кој да се глупира, кој да соли памет. Така да се согласувам дека тука реално нема многу што да се понуди, а следствено на тоа нема ниту поента. Но, сепак вие кои си земате за право дрско да навредувате, изгледа заборавате како преку викенд по кафулињата ги озборувате вашите пријатели и соперници? И зошто мислите дека вашите ефтини трач муабети упатени кон луѓе кои ги познавате се на скала повисоко од учесниците овде?

Значи никој не може да ме убеди дека единствено како резултат на вакво нешто некој ќе реши да се конвертира во секс машина, или ќе преземе некоја карактеристика намерно која не се смета за општествено прифатлива. Човекот има тенденција да биде манипулиран, ама затоа од друга страна има и свест која му помага да расудува и се прилагодува према шаблонскиот вредносен систем.
    Така да, колку будали ќе има во шоуво, во исто толкав број ќе има и некои како вас кои ќе ја величат сопствената интелектуалност преку навредување по вакви теми, притоа гледајќи шпански и турски серии, со мисла дека нивните ликови се подобри од наведениве. Воедно, мислејќи дека којзнае каква услуга му направиле на човештвото што не го гледаат Големиот Брат, или некое друго шоу од сличен карактер.

Да не должам многу, зборот ми беше дека светот е одамна отиден по ѓаволите и без Карадај, Дила или Големиот Брат. Телевизиите за ефтини пари ни го перат мозокот, и тоа е тоа. Крај краева не гледајте телевизија, најпаметно ќе ви биде. Иако, за Големиот Брат сакале или не, ќе слушате и знаете. Зошто за жал мнозината гледаат и им е интересно. И јас далеку од тоа дека имам во план да трошам време секој ден по еден час на гледање, или пак да фрлам пари преку смс скраја нека е. Ама дека од време на време од љубопитство ќе си пуштам да видам што се дешава, ќе си пуштам и дискутирам со оние кои гледаат.

Last edited: Sep 9, 2015
    malecko5, Candid, srcence1607 and 6 others like this.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

Значи дефинитивно немам коментар за ова шоу, освен дека е најголемиот ужас. Ги собрале сите најнеморални суштества на едно место и сега ај да ги гледа некој. Посебно оние двајцата педерастичните, па од нив ми одмили човечкиот род.

fificaaa likes this.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Добро кој филм ја тепа Зорица уствари? Се и смета нејзе, наредува, навредува..
    Оној бездомникот незнам како се вика ама газот не го мрднал да сработи со персоналот, само седи и се фали колку жени легнал.
    Александар ми се покажа како океј дечко, со оглед дека дома ништо не фаќал ова му е и премногу, се труди ете мие садови, помага во кујната.
    Спејко ми е онака океј, си ја врши работата без забушавање, само ме нервира што збори Српски.
    Барбара и она исто си ја гледа својата работа и многу многу не ја интересира кој што кажал. Доста се зближија со нашиот, добар тим се.
    Моментално го гледам, спомнаа дека имало измени во во персоналот.
    Зорица, Спејко и Барбара ако не се лажам се гости а Срефани, Гого и уште некој се во персоналот.
    Лука супер си ја брка работата како менаџер.
    Васиќи.. Посебна приказна, браќата се лудница, танцот, вежбањето, муабетите..
    Вчера го советуваа татко им ако не бил способен да си купи вијагра :lol: а овој па кажуваше како и купил на жена му :rofl:.
    Гледам ги разделиле Стефани и Ервин, кој знае како ќе издржи без секс :D

14. Ketchup

Ketchup

Секој има право да си даде свое мислење околу темава, ама да навредуваш некој со зборовите глуп, прост, неинтелегентен затоа што гледа Велики брат... Ако не сакаш не мора да гледаш, никој не те тера, искомемтирај и не го наметнувај твоето мислење на другите...

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Кој што сака нека си гледа, негово право. Мене само ми е жал што многумина кои го следат ова шоу, не ни знаат од каде всушност доаѓа тоа Big Brother и зошто баш така се вика. Никогаш не го слушнале слоганот Big brother is watching you, не ја читале 1984 - своевремено футуристички роман, кој патем има многу јака поента. Некако, целото тоа глупирање ми е валкање и извитоперување на нечија идеја. Џорџ Орвел сега во гроб се превртува :tmi:

16. eminik

eminik Истакнат член

kaj da gleam online epizoda po epizoda ?

17. IronLady

IronLady Форумски идол

Таа жената од фамилија Васиќ вика:
    - Каква келнерка имамo (за Стефани, со пиросјте), сите гости ќе ја силуваат:rofl: :rofl:

Хахаххахахаххахаха

Ketchup, BI-44, stiki18 and 6 others like this.
  18. blackpanter

blackpanter Популарен член

кој сака да гледа во живо...

BI-44 likes this.
  19. presiosaP

presiosaP Популарен член

не работи кај мене --офлине пишува

20. mar.n

mar.n Истакнат член