Болдираново Значи тоа му е мајката. Голтајте, и прстен на рака ви е загарантиран, нема бегање Ти Ален, штом зборуваш од искуство, си стварно загреота ако за едно голтање дозволуваш да те контролира некој Алал да и‘ е на таа жена што успеала да исконтролира пастув ко тебе. Претпоставувам уште сте заедно, зашто тешко е нели да ја оставиш.
Ова мислам дека важеше за оние жени кои имаат таканаречена "непријателска матка". Постојат жени кои имаат многу јак имунитет кон спермата, односно самата матка се бори против сперматозоидите и ги уништува пред да стигнат до јајце клетката. Не дека жената има проблем со плодност, туку не остануваат доволно живи сперматозоиди да ја оплодат. Е сега не сум 100% сигурна дека е така, ама мислам дека некаде имам прочитано дека со голтањето дел од протеините од спермата постојано се во контакт со женскиот организам и го намалуваат тој имунитет, помагајќи и на жената да забремени. Тоа нема врска со правото забременување, туку е на основ на анестезирање на телото, колку повеќе си во контакт со некоја материја, толку повеќе се навикнуваш на неа и не реагираш кога се внесува во телото.
Дај не зезај! Добро е што форумов е анонимен и никој е занае кој/а си инаку од овој резил цел живот нама да можеш на улица да излезеш. Голтањето ема ама баш никаква врска со останување или не бремена. Очигледно дека некој тебе те довел во заблуда, или си машко па сакаш да ги доведеш девојките во заблуда. Ако беше така брачните парови кои со години немаат деца ке се утепаа од голтање, сперма немаше да дремат по болници на ин витро оплодување. Немам ништо против мажите да си ги лечат фрустрациите и да си го хранат егото со вакви идиотштини. Но ако спермата има толку протеини што не ја пијат они? Сперма(протеини) плус теретана има да бидат како Шварценегер и Силвестер Сталоне заедно.
From the Journal of Reproductive Immunology: “While any exposure to a partner’s semen during sexual activity appears to decrease a woman’s chances for the various immunological disorders that can occur during pregnancy, immunological tolerance could be most quickly established through oral introduction and gastrointestinal absorption of semen.” Ниту сум машко, ниту во заблуда. Како што кажав погоре, не бев скроз сигурна, ама ми беше познат муабетов, и благодарение на твојот пост убаво ја истражив темата. И сега комплетно стојам позади тоа што го кажав: Голтањето на спермата и контактот на жената со материите од мажот ПОМАГААТ (а не лечат) во забременувањето, поточно го намалуваат имунитетот на жената кој туѓата материја, во случајов спермата. Па нареден пат кога сакаш да навредиш некого што ќе каже некоја нова информација, прво провери си дали си во право.
јавна тајна е дека сите машки се палат на голтање ја за себе лично кога ќе доживеам тоа во седмо небо се наоаѓам ама сепак зависи и од девојкатра колку е палава во вакви нешта и да не и се гади а тоа особено е возбудувачки да се случува за време на орален секс односно 69
Знам дека машките ептен сакаат на девојката да и свршат во уста,ама дали воопшто тие некогаш пробале сперма?Еднаш пробав да му го овозможам тоа задоволство на дечко ми ама безуспешно. Кога почна да прска толку ми се згади што за малку ке го исповраќав целиот. Не се налути дури и му беше смешно, а јас сакав да пропаднам во земја.Затоа од тогаш не сакам да експериментирам,пробав видов дека не бива и толку.
a oti da ne i ja lize nekoj celo vreme bas e super pa toa zavise od coek na coek ako saka i neka svrsi pet pati na mene u usta pa bi ja lizel cela vecer
Ова мислам дека важеше за оние жени кои имаат таканаречена "непријателска матка". Постојат жени кои имаат многу јак имунитет кон спермата, односно самата матка се бори против сперматозоидите и ги уништува пред да стигнат до јајце клетката. Не дека жената има проблем со плодност, туку не остануваат доволно живи сперматозоиди да ја оплодат. Е сега не сум 100% сигурна дека е така, ама мислам дека некаде имам прочитано дека со голтањето дел од протеините од спермата постојано се во контакт со женскиот организам и го намалуваат тој имунитет, помагајќи и на жената да забремени. Тоа нема врска со правото забременување, туку е на основ на анестезирање на телото, колку повеќе си во контакт со некоја материја, толку повеќе се навикнуваш на неа и не реагираш кога се внесува во телото.[/quote] Дај не зезај! Добро е што форумов е анонимен и никој е занае кој/а си инаку од овој резил цел живот нама да можеш на улица да излезеш. Голтањето ема ама баш никаква врска со останување или не бремена. Очигледно дека некој тебе те довел во заблуда, или си машко па сакаш да ги доведеш девојките во заблуда. Ако беше така брачните парови кои со години немаат деца ке се утепаа од голтање, сперма немаше да дремат по болници на ин витро оплодување. Немам ништо против мажите да си ги лечат фрустрациите и да си го хранат егото со вакви идиотштини. Но ако спермата има толку протеини што не ја пијат они? Сперма(протеини) плус теретана има да бидат како Шварценегер и Силвестер Сталоне заедно.[/quote] From the Journal of Reproductive Immunology: “While any exposure to a partner’s semen during sexual activity appears to decrease a woman’s chances for the various immunological disorders that can occur during pregnancy, immunological tolerance could be most quickly established through oral introduction and gastrointestinal absorption of semen.” Ниту сум машко, ниту во заблуда. Како што кажав погоре, не бев скроз сигурна, ама ми беше познат муабетов, и благодарение на твојот пост убаво ја истражив темата. И сега комплетно стојам позади тоа што го кажав: Голтањето на спермата и контактот на жената со материите од мажот ПОМАГААТ (а не лечат) во забременувањето, поточно го намалуваат имунитетот на жената кој туѓата материја, во случајов спермата. Па нареден пат кога сакаш да навредиш некого што ќе каже некоја нова информација, прво провери си дали си во право.[/quote] Се гледа дека девојкава не прочитала убаво што сакаш да кажеш па одма се буни, значи не може парови што немаат деца да го прават тоа бидејќи не се важи за неплодност, туку само во тој случај наречен "непријателска матка". Читајте поубаво и нема да има расправии. Ама Спиди си е активен член кој се докажал со големиот број на мислења и не заслужила некој нов член кој ги нема следено нејзините мислења да ја нарече "исфрустрирано машко". Инаку, сум пробала ама не и голтнала, ниту пак дечко ми би сакал такво нешто, и при орален се трга на време само еднаш сум пробала малце, од љубопитство.
Ова се вика , In your face, па му следува palm face Инаку, има дечки што оралниот им е најбитен у врска, и да, 20% од прилика од врската им се заснова на орален. Колку и да лажат и симнуваат ѕвезди со тоа дека ги сакаат девојките заради плавите очи и долгите нозе, се е фарса. Битни им се цицки, секс, и многу малку, убавина, култура и карактер. Кога ке станат мажи и ке оформат карактер и ке сфатат дека сексот и цицките се пролазни, оти еден ден ке им падне, а на жените ке им виснат, почнуваат да бараат жени со карактер. Затоа, Ален кога ке порасне, ке сфати што е битно кај една жена.
Kaj edna zena e bitno toa sto go kaza ti.Ali tisi sepak zenska.Denes nema takvi mazi, koi gi sledat tvoite kriteriumi.
Ох бе леле, што ли се прочитав низ оваа тема Како прво и основно, да расчистеме, машката репродуктивна течност (или сперма) (малку поопширно опишано) е составена од витамини: холин, б 12; минерали: калциум, магнезиум, калиум, фосфор, натриум, цинк; шеќери: фруктоза и инозитол; ензими: хијалуронидаза и спермидин; и друго, например антигени тела, холестерол, креатин, ДНК и тако даље. Само 10% проценти од целокупната течност има машки полови клетки или сперматозоиди. Спермата по дифолт има киселкаст, соленкаст вкус но вкусот зависи до исхраната на мажот, дали пуши и пие, и секој маж има различен вкус на сперма. Како второ, голтањето на сперма НЕМА врска со самопонижување, бла бла бла. Голтањето се базира на тоа колку сте вие free minded, колкава ви е блискоста со партнерот, дали сте вие удобни да го правите тоа итн. Јас мислам дека вие сте доволно зрели за да сватите дека никој неможе да ве натера на нешто што ВИЕ не сакате да го правите и ако го правите треба да го правите од лична сатисфакција, ништо друго. Како трето и последно, НЕ МОЖЕТЕ да забременеете ако голтате сперма. Зошто? Затоа што спермата ќе замине преку вашиот дигестивен систем, не репродуктивниот, т.е спермата што сте ја голтнале, фино кажано ќе ја искакате. Толку од мене.
Мислам дека нема врска ова со слободоумност и нема зашто да се смета како понижување, како што навел авторот на темава. Или сакаш или нејќеш, ако на двајцата ви е пријатно (не ви пречи поточно) или пак ви е убаво, зашто да не, што е тоа лошо? За се се потребни двајца, како за секс, за орален, за љубов, за анален, па така и за ова. Или со еден збор, за танго се потребни двајца. Ништо страшно ниту пак гадно, а не гледам ни зашто да е потчинување ако си поврзан со партнерот и постои комплетна интимност меѓу вас. Проблемот е што како и многу работи, и ова е табу тема кај нас. Сите на зборови се светици, а во кревет демонки. Зашто не знам. Не би се фалела да ги менувам како чорапи, тоа е за мене слободоумност. А со задоволството во кревет со мојот еден партнер можам само да се гордеам, не гледам од што да се срамам. Секако не прераскажувам, ама муабетот ми е нема ништо за криење тука, божем на бесилка ќе одат. Секој нека си прави како што си сака во својот интимен живот, битно е тие двајца да се задоволни, а не сите ние останатите.
Маж ми не би ми дозволил такво нешто. Слободна сум со него. Секоја вечер сме во иста постела. Мислам дека смета дека ако го направи тоа би ме понижил
Нит сум пробала,нит ќе пробам по гадно несто мислам не постои,кога ќе видам на порнич како го прават тоа ми иде да повраќам
не сум голтнала ама ми свршува во уста секогаш кога имаме орален, и мене ми мириса бе на бајато нешто има навистина чуден мирис, а вкус никаков не осекам ни солено ни кисело