Баш ми треба неделно нешто за читање и по вашите препораки овде се решив за оваа книга. Не можам да одам до библиотека па ја побарав на нет. Повелете бесплатен даунлоад дали има вируси не знам мојот компјутер секако е за форматирање па затоа ја симнав без да му ја мислам. http://www.sendspace.com/file/anjuw9
хехе кога ја почнав видов дека ја имам читано (ич не памтам наслови на книги) ама нема врска ке ја прочитам пак Кате јас кога ја читав шрв пат бев толку 15-16 години и ми беше интересна. Темата која се разработува секако дека ке ти биде интересна е сега ако си научена на чик-лит како мене, овој стил на пишување (што е вистинска литература) може ке ти биде малку досаден ама после првите 10 страни ке се навикнеш
Обично не ги обожавам среќните краеви,сакам така малку потрагичен или бар пореален крај,ама ( секогаш постои ова ама ) книгава ми е еден од исклучоците.Ја обожавам со целата нејзина романтична несовршеност. Ја имам прочитано оригиналната верзија и преводот на српски,ги имам гледано и боливудската верзија на филмот и онаа со Кира Најтли и секако серијалот.Факт е дека книгата ништо не може да ја замени Омилени ликови ми се Лиз и Дарси.Натпревар кој повеќе ќе го крене носот Сметам дека оваа книга служи како веродостоен показател за тој период,за тргувањето со бракот и извлекувањето што поголема корист од истиот. Морам да забележам дека во последно време се сретнувам со се’ повеќе модерни верзии на госпоѓа Бенет , наводно еманципирани жени кои гладно трагаат по богата прилика за своите ќерки.
Мојата омилена книга <3Ви препорачувам да ја прочитате на англиски бидејќи така може да ја доживеете книгава подобро
ДУШО ДАЛИ ЌЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕШ НЕКОИ МАТЕРИЈАЛИ ОД СЕМИНАРСКАТАНА ОВАА ТЕМА? ЈАС СПРЕМАМ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПА БИ САКАЛА ДА ВИДАМ КАКО ОД ТВОЈА ГЛЕДНА ТОЧКИ СИ ЈА НАПРАВИЛА СЕМИНАРСКАТА.
Се извинувам што ке пишам тука. Филмот гордост и предрасуда го имам гледано многу убав филм е, сакам да прашам каде можам да ја најдам книгата? Ако знае некој ве молам нека ми каже
Дали е добар поклон за дечко ми? сакам да му ја подарам, имавме кризен период во последниве два ипол месеци. Благодарам
Може ли да ми кажете која верзија е најдобра на македонски јазик? Читав дека таа од Ѓурѓа е многу лоша, а сакав да си ја купам. Дали таа на арс либрис е подобра ?
Книгава ја дознав од една турска серија каде што главниот лик ја обожаваше. Тогаш се решив и јас да ја прочитам да видам што книга е. Јас не сум многу по вакви историски книги ама оваа ми се свиѓаше.