Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гости на свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од fallenangel, 29 август 2017.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Нема зашто да чуствуваш обврска,едноставно твоја свадба,е твој ден и ти одлучуваш,кој ке биде а кој не.Гледај тебе да ти е убаво,а не на другите :)

На Rubiii и fallenangel им се допаѓа ова.
  2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Рано е за моја свадба :Dколку да се најдам во маубет ја отворив темава.:)

Шега на страна.:!:

Сум била на свадба но не чувствувам потреба ниту имам намера да поканам одредени роднини,:shake: бидејќи контактот и близината со нив е прекината, сведена на едно здраво и чао, дотолку повеќе не сакам да ги поканам пошто не ме сметаат за дел од фамилија.:|

На SummerGirl, ЕденЧлен, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MynameisHelen

MynameisHelen Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.221
    Јас лично не чувствувам таква обврска бидејќи сметам дека свадбата е интимен чин што треба да се сподели само со најблиските, а не со некој што утре кога ќе го сретнеш на улица ќе ти ја сврти главата.
    Моите пак имаат различно мислење. За нив е срамота да не возвратат на поканата, цитирам: "и ние сме оделе, треба да се одсрамиме", па мање битно дали се слушнале/виделе со дотичните во последните 20 години.
    Што знам, јас мислам дека стварно нема зошто да ми е незгодно да не викнам некој таков. И онака нема да дојдат, или ако дојдат да седат на маса и да гледаат сеир? Здравје, би правела свадба и со 50 души, ама барем би знаела дека тие сите ќе се веселат со мене како да е нивна свадба :)

На SummerGirl, nora_st, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    Сосема ми е во ред.
    Пример скоро драга личност правеше свадба, мини свадба и не бев поканета.
    Иако на мојата свадба беше поканета, воопшто не ми е криво што не бев дел од нејзините гости. Мило ми е што се омажила и за нејзината среќа.

Кога одам на свадба, одам заради тоа што сакам да одам и да бидам дел од свадбата, а не да очекувам нешто за возврат.

Сепак мислам со тешко срце ќе одбијам некој ако ме кани и да не одам :$

На fallenangel, SummerGirl, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Aко ми биле блиски луѓето кај кои сум отишла на свадба, па потоа да се оддалечиме и комуникацијата да се сведе на едно „Здраво“ , нема потреба да ги канам нив само затоа што тие ме поканиле мене. Млада сум да размислувам за ова, ама кога ќе правам свадба, сигурно нема да канам луѓе со кои имаме слаба комуникација, вклучувајќи ги и оние што ги споменав погоре.

На Tanjamm, fallenangel и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    268
    Нема да правам свадба :D Ке си се венчам во црква, матично, најблиските другари,домашните ќе си седнеме на едно ручече и тоа ќе биди, на ист ум сме со либето:lol:. Парите ќе си ги искористам, ќе си шетнам до Мексико да си го остварам сонот, и то ќе ми биди најубавата свадба. Извинете ако сум офф топик :$ :*

На Lolipop23, Vip83, Tanjamm и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.914
    Исто мислење делиме.

8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Бидна мојата. Вкупно од моја и негова страна околу 190.
    Јас не сакав ни 90 на почетокот, но почнаа списоците...
    Да правев план пак за свадба, пак 190ќе беа. Преубаво беше, одбрани само блиски (бар од моја страна). Претежно млади и роднини најблиски.

9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.914
    Ќе имаме околу 170-180 гости само од мојата страна тоест женската, многу голема фамилија сме.

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Дали сте за канење на свадба на друштвото на браќата/сестрите на младите? Приметив дека ова е честа појава на свадби. Јас не канев другарки на сестра ми. Немаше потреба.

Последна измена: 27 март 2018
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Да.
    Не заради сестра ми, туку затоа што ги знам сите, буквално од бебешки јасли. :)
    Само 15 души беа од кај сестра ми. И другите ги знам. Кога сме иделе на одмори, ми се случувало да излагам и со нив, и ќе излагам и во иднина иако се помали од мене 6год. :) Ок ми се сите.
    Од моја страна имаше претежно млади. Изоставив роднини, сметав дека треба да викнам некој што ми е во секојдневие .

На cresa-jagoda, Rubiii и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Тоа со роднините ти е паметна варијанта, доколку не си блиска. Многу ме нервира канење на роднини само затоа што се роднини, а нема врска тоа што не сте се виделе со години.

На cresa-jagoda и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  13. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Ако некогаш правам свадба,дефинитивно ке има од моја страна макс 50 луѓе,кој ми се блиски и ми значат во животот.Роднини далечни,братучеди/ки од 3 колено јок,немам контакт со мн луѓе од фамилијата така да на тој нај значаен ден нема потреба ич тие ликови да ги има и да ги гледам.

На cresa-jagoda, didisi, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Sanjche85

Sanjche85 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Okolu 200 ni izlezi celio spisok ama uste ne sme utvrdile

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Така размислував и јас и така направив. Немаше потреба да канам роднини што не сум ги видела од мала. А некои не ги ни познавам. Немам никаков контакт со нив. И јас имав 50 гости на свадбата. Супер беше.

На cresa-jagoda и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.465
    Како би постапиле кога од едната страна се многу деца ( конкретно мајката се 10 деца и таткото се 4 деца)?
    Тоа од старт се 30 души стари, плус нивни деца 50 души, плус мали деца/внуци.... 100 души само прво колено роднини.... ахам
    Реално прославата е за тебе а не за родителите втора свадба....

Како би постапиле НАЈискрено?

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Немам потреба да канам роднини кои ги немам видено.
    Како би постапила ако ми се блиски ќе ги поканам, ама ако не воопшто не гледам причина.

На Dadusicka, Rubiii и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.321
    Допаѓања:
    170.706
    Свекор ми биле 14 деца, а свекрва ми 8 . Сите тие браќа/сестри на свекрва и свекор имале по најмалку 3 деца. Тие деца па добиле по уште 2 нивни .
    Среќа што свекор ми и свекрва ми се меѓу најмалите ( а они веќе тераат накај 90) па браќата и сестрите не им се живи,ама овде се децата нивни , внуците па и паравнуците.
    Таман работа ако мм ги канеше сите на свадба:D
    Митинг ќе беше:D

Ќе си ги поканеш младите , братучедите оние со кои си блиска, не по дифолт сите.
    Јас пре би избрала комшивка со која сум блиска да поканам,од колку некоја тетка или братучед кој го гледам еднаш на три години

На Kate Rina 93, Dadusicka, Rubiii и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Iva9612

Iva9612 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    528
    Најискрено ќе ти кажам да каниш гости кои ти ги сакаш,а не ако си поканил некој втор брачед па мора и другите втори брачеди.Свадбата е твоја и кани ги луѓето кои ќе ти го направат денот посебен не е работата ради реда да каниме и се собрале 200 души само давај ненормално пари и да не видиш повеќе некој од гостите

На Kate Rina 93 и Rubiii им се допаѓа ова.
  20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.465
    Не е дека дм се гледа секој ден, може да се види слушне со старите ( а и со поголем дел од младите дали 2
    -3 пати годишно, и категорично му реков дека цел чопор од прво колено небива.
    Тоа е како свадба да прават неговите а не тој.

Или нивните деца, или еден претставник (може и најстариот), има опции.
    Или и двајцата да речеме по 10 стари да имаме, пак ќе речам има опции а оставајќи го така накрај проблем може да биде.

Мој ден, мои правила ( и негови), а неговите ем не помагаат никако, ем уште да припаѓаат нема теорија.

А и 25-27е да плаќаш од човек, не е малку.

На Kate Rina 93 и Alita им се допаѓа ова.