Темава не е активна ама сакав да прашам мислење дали би оделе кај пријатели (поточно родителите мои девери) но јас не ги имам видено којзнае од кога, бидејки не живеат тука, од мала скоро. Не сум сигурна да не биде непочитување, ама па ако одам а воопшто се немаме видено ми е малце.. незнам (покана добивме со време пред 2 недели)
Па ако можам да си дозволам финансиски можеби, а ако не можам не би отишла. Реално трошок е свадба, па според тоа би се одлучила.
Ако можеш да си дозволиш и ако прават голема свадба, да. Ако прават поинтимна прослава и те поканиле "оти така носи редот", тогаш не.
Финансиите не се проблем, тоа што ги немам луѓето видено ми е некако без врска мада што имам отидено и на такви свадби..
би требало да е голема свадба,во една од најголемите сали ке биде.. А дали заради така што е редот не каниле не знам..
Ако ти се оди тогаш оди, ако не не се мисли дали ќе е глупо да не отидеш. Штом канат луѓе со коишто не се толку блиски треба и да очекуваат дека нема сите да им дојдат. Само коректно е да ги известиш.
Јас одамна бев на свадба кај на мм втор братучед што не го ни познавав, најубаво си поминав, плус никој немаше од на мм роднините од прво колено, другите не ги ни знаев тогаш, ни мене не ме знаеа. Понекогаш ми е поубаво така, отколку овие постарите кога ќе се наредат па со глупи прашања. Инаку по ми се оди на свадба кај пријатели отколку кај роднини. Твое си е да одлучиш дали ќе одиш, најважни е никој да не те тера со сила, само ти ако сакаш.
Јас не би отишла. Не одам на свадба кај луѓе кои не ми се блиски. Каниш на свадба луѓе кои не си видел со години.... Ако сакаш навистина да ги видиш, нема да чекаш до свадба. Тоа е канење ради реда. За да нема коментари од роднините. Од тие причини не одам.
Јас имам другарка која нема изброено на колку свадби била. Ама со 80% од луѓето се гледа од свадба на свадба. Кој кај сака нека оди. Јас не гледам потреба да одам на свадба кај некој кој нема да го познаам на улица.